Un celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare. Bestia din Est: „Voi merge să-mi iau citația”

Data actualizării: Data publicării:
The final plenary session of the spring session of the State Duma of Russia.
Nikolai Valuev, fost boxer profesionist. Foto: Profimedia Images

Parlamentarul rus Nikolai Valuev, fost boxer profesionist și campion mondial WBA la categoria grea, a declarat presei din Rusia că a primit o convocare la centrul de recrutare pentru a merge pe frontul din Ucraina.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A venit la toți (citație pentru mobilizare - n.red.) și mie mi-a venit și voi merge la comisariat. Colegii mei sunt foarte bravo. Cine este înregistrat în Duma de Stat, a primit citația aici, la mine a venit acasă și trebuie să merg acolo, dar încă n-am reușit, am avut foarte multe ședințe în afara orașului. Citația mi-a venit chiar înainte de plecarea în Donbas și eu nu eram acasă, dar săptămâna viitoare voi merge, obligatoriu, să mă prezint la comisariatul militar”, a declarat Nikolai Valuev.

Cine este Nikolai Valuev

Nikolai Valuev a devenit cunoscut în lumea boxului mai ales pentru greutatea și înălțimea sa (2,13 m și 150 de kg). De altfel, porecla lui pe ring era „Bestia din Est” (Beast from the East). A boxat la categoria grea timp de 16 ani, între 1993 și 2009. 

A fost campion mondial între 2005 și 2007 și în 2009, dar a pierdut titlul mondial în fața britanicului David Haye în așa-numita luptă „David Vs Goliat”.

Citește și: Șeful Dumei de Stat îi cheamă pe deputaţii ruși să plece la război. Un parlamentar a spus că este nevoie de el în ţară

După ce s-a pensionat în 2009, Valuev a intrat în politică și s-a alăturat partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin. În 2011 a devenit membru al Dumei de stat din Rusia. 

O controversă la începutul carierei sale politice a fost legată de faptul că a fost nevoie să i se facă un scaun special în care să stea atunci când mergea la parlament, având în vedere mărimea lui uriașă.

În 2010, medicul lui Valuev a spus că îl trata pentru „probleme grave ale oaselor și articulațiilor”.

A fost nevoit să sufere două operații care au necesitat șase luni pe margine și a confirmat în 2013 că sfatul medicului este principalul motiv pentru care nu s-ar întoarce în ring. Presa britanică observă însă că acest lucru nu a împiedicat armata rusă să-l cheme pe front.  

Personalitățile din Rusia, mobilizate pe front

Nikolai Valuev nu este singura personalitate sportivă rusă chemată pe front. un ordin de mobilizare a primit și fostul fotbalist rus al echipei engleze Everton, Diniar Bilaletdinov. Tatăl fotbalistului a confirmat că fiul său a fost mobilizat pentru a lupta în războiul lui Putin din Ucraina, în ciuda faptului că a depășit cu doi ani vârsta oficială limită pentru noii recruți de 35 de ani.

De asemenea, presa ucraineană a transmis zilele trecute că o parte din personalul echipei naționale de fotbal a Rusiei a refuzat să se întoarcă acasă după un meci amical în Kârgâzstan. Uniunea Rusă de Fotbal (RFU) a refuzat să comenteze aceste informații, iar angajații care nu s-au întors au spus că au plecat în vacanță.

Ulterior, presa rusă a relatat că mai mulți angajați ai RFU au primit notificări de chemare din partea biroului de înrolare militară.

Putin a ordonat o „mobilizare militară parțială”, pe 22 septembrie, încercând să aducă încă 300.000 de militari să lupte în așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina. Unii dintre cei care au fost chemați să lupte pe front încearcă să evite intrarea în conflict, în timp ce alții caută să se refugieze în străinătate.

Citește și: În plin sezon al recoltelor, mobilizarea lui Putin îi trimite pe fermierii ruși în armată. Riscuri pentru anul agricol următor

Putin a amenințat și cu războiul nuclear, despre care oficialii americani și britanici spun că indică încercarea lui eșuată de a cuceri Ucraina.

Citește și: Haos în „mobilizarea parțială” a armatei lui Putin. Rușii ar putea mobiliza cu forța inclusiv prizonieri ucraineni

Editor : A.R. | M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri