Cel puțin 1.700 de lideri ai Hamas sunt milionari în dolari. Au mașini de lux, avioane private și reședințe numeroase

Data actualizării: Data publicării:
Ismail Haniyeh
Ismail Haniyeh, șeful politic al Hamas, este și șeful banilor grupării teroriste. Trăiește în lux, în Qatar, de unde coordonează Hamas, și un imperiu financiar și comercial vast. FOTO: Profimedia Images

Gruparea teroristă Hamas își întreține acțiunile și atacurile cu bani pe care îi primește de la Iran, cu cei pe care îi fură din ajutoarele internaționale și din investiții.

Ismail Haniyeh, șeful politic al Hamas, este și șeful banilor grupării teroriste. Trăiește în lux, în Qatar, de unde coordonează Hamas, și un imperiu financiar și comercial vast.

Are mașini de lux, multiple reședințe, avion privat și o avere estimată la peste 4 miliarde de dolari.

Ismail Haniyeh și cei 13 copii ai lui spală și delapidează banii Hamas. El a început să își facă averea ca un mafiot. Când era șeful guvernului din Fâșia Gaza, lua o taxă de protecție de 20% din toate tranzacțiile și schimburile comerciale din teritoriu, fie legale, fie ilegale. 

Khaled Mașal este predecesorul lui Ismail Haniyeh în fruntea biroului politic al Hamas. Și el trăiește în lux în Qatar și are o avere uriașă, estimată la cel puțin 4 miliarde de dolari.

Are conturi în bănci egiptene și investiții imobiliare în mai multe țări arabe din zona golfului, și în state africane.

Ca și Haniyeh, Khaled Mașal a început să strângă bani când era în conducerea Fâșiei Gaza. Lua și el o parte din taxa de protecție cerută oamenilor care voiau să facă afaceri acolo. 

Abu Marzouk a fost și el lider al Biroului Politic al Hamas, înaintea lui Mașal și Haniyeh. Și el locuiește în lux în Qatar, unde duce o viață bună grație averii de 3 miliarde de dolari. O parte din bani i-a adunat în Statele Unite. La începutul anilor 90, a adunat fonduri pentru Hamas de la musulmani americani bogați. Până la urmă, autoritățile americane l-au arestat pentru terorism și l-au expulzat din țară. Dar a putut să păstreze banii. La fel ca alți lideri Hamas, are un portofoliu de investiții uriaș, demn de o corporație.

De când Hamas conduce Fâșia Gaza, cel puțin 1700 dintre liderii săi au devenit milionari în dolari.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri