Charles Michel i-a cerut lui Putin să înceteze ostilitățile în Ucraina și să garanteze siguranţa ajutorului umanitar

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, discutie telefonica cu putin
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin, în timpul unei discuţii telefonice, "să înceteze imediat ostilităţile în Ucraina şi să garanteze trecerea în siguranţă a ajutorului umanitar".

"I-am cerut preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să oprească imediat ostilităţile, să permită coridoare umanitare sigure şi acces la asistenţă", a transmis Charles Michel, luni, pe Twitter.

Oficialul european a adăugat că a subliniat în timpul discuţiei sale cu Vladimir Putin "necesitatea de a se asigura siguranţa şi securitatea instalaţiilor nucleare".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a cucerit vineri centrala nucleară din oraşul ucrainean Zaporojie, cea mai mare din Europa. Vladimir Putin l-a asigurat duminică pe omologul său francez Emmanuel Macron că "securitatea fizică şi nucleară" a centralei este asigurată, potrivit Kremlinului.

Kremlinul a anunţat că Vladimir Putin i-a cerut lui Charles Michel ca Uniunea Europeană să aibă o contribuţie reală în salvarea vieţilor civililor şi să exercite presiuni asupra Administraţiei de la Kiev, conform agenţiei RIA Novosti, citată de Mediafax.

"Au fost discutate aspecte umanitare, iar preşedintele Rusiei a evidenţiat că armata rusă adoptă măsuri pentru protejarea vieţilor civililor", a comunicat Preşedinţia de la Moscova, potrivit Interfax.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri