Cinci copii, printre care un nou-născut, au rămas orfani după ce părinții au murit de Covid-19. Tatăl nu a apucat să-și vadă bebelușul

Data publicării:
Medici lângă un pacient COVID în secția ATI
Medici într-o secție de terapie intensivă. Foto: Profimedia Images

Un cuplu din California a murit de Covid-19, lăsând orfani cinci copii, printre care și un nou-născut. Bunica, cea care a rămas să aibă grijă de micuți, a declarat că cei doi au respectat mereu toate regulile sanitare, dar că se infectaseră într-o excursie cu familia într-un parc acvatic.

Davy Macias, în vârstă de 37 de ani, era însărcinată în șapte luni cu al cincilea copil la începutul lunii august, când a fost internată cu Covid-19. Și soțul ei, Daniel Macias, s-a infectat după aceea, scrie CNN.

Femeia a fost intubată, iar medicii au intervenit pentru ca ea să nască prin cezariană. Davy Macias a murit înainte să își poată vedea fetița nou-născută.

Daniel Macias, în vârstă de 38 de ani, era internat în același spital când a aflat despre nașterea fiicei sale. Asistentele i-au arătat fotografii ale bebelușului, înainte ca și el să moară din cauza complicațiilor virusului, două săptămâni mai târziu. Fetița a rămas și fără nume, și fără părinți.

Când medicii au sunat-o pe bunica Terry Macias, cea care a rămas acum să aibă grijă de cei cinci copii rămași orfani (cel mai mare având 8 ani), ea le spusese că așteaptă ca fiul ei să se facă bine și să îi dea un nume micuței.

Terry Macias a declarat că nici Davy, nici Daniel nu fuseseră vaccinați anti-Covid, dar că aveau de gând să o facă.

Femeia a spus că ea crede că fiul și nora ei s-au infectat după ce au mers într-o excursie cu familia într-un parc acvatic acoperit, pentru a se bucura de timpul liber înainte de începerea școlii.

După ce a aflat despre moartea celor doi, bunica a trebuit să le spună celor mici despre moartea prinților. Băiatul de 8 ani și fetița de 5 ani au înțeles că părinții lor au plecat, a spus femeia, care însă a adăugat că nu crede că ei au înțeles totuși că părinții lor nu vor mai veni niciodată acasă.

Bunica a povestit că o altă nepoată, de trei ani, i-a spus că a visat că tatăl ei a venit acasă de la spital și a început să plângă când a aflat însă că asta nu se va întâmpla.

Davy și Daniel Macias își vânduseră casa chiar înainte de pandemie și locuiau cu părinții lui Daniel.

Terry Macias a descris-o pe nora ei ca fiind o fire artistică și creativă, căreia îi plăcea să-i țină pe copii ocupați cu diverse activități. Daniel Macias era profesor de matematică la clase de gimnaziu și îl plăcea toată lumea, deoarece era mereu cu zâmbetul pe buze, motiv pentru care toată lumea care îl cunoștea s-a oferit să sară familiei în ajutor.

"Am știut întotdeauna că este băiatul perfect. Și-au iubit copiii mai mult decât orice”, a spus Terry Macias.

"Covid nu alege. S-ar putea întâmpla oricui.", a adăugat ea.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri