Cinci noi fregate de război vor fi construite în Marea Britanie. Mesajul pe care Rishi Sunak îl va transmite la G20

Data actualizării: Data publicării:
Rishi Sunak la G20
Cinci noi fregate de război vor fi construite în Marea Britanie. FOTO: Profimedia Images

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat marţi construirea a cinci fregate de război suplimentare "în faţa ameninţării tot mai mari a Rusiei", a informat Downing Street.

Anunţul a fost făcut înaintea deschiderii summit-ului G20 din Bali. Construirea celor cinci fregate se va face în baza unui contract în valoare de 4,2 miliarde de lire sterline între Marina Regală şi grupul britanic BAE Systems.

"Regatul Unit şi aliaţii săi iau măsuri pentru a-şi consolida securitatea în faţa ameninţării ruseşti în creştere", a comunicat Downing Street, scrie Agepres. "Prim-ministrul a anunţat noua fază a programului de fregate Tip 26" cu cinci fregate suplimentare, în plus faţă de cele trei aflate deja în construcţie.

La summitul G20 din Bali, la care participă marţi şi miercuri, premierul britanic intenţionează să denunţe "barbaria" preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. "Trebuie să ne asigurăm că încercările lui Vladimir Putin de a diviza comunitatea internaţională eşuează. Acest lucru necesită ca ţările vecine să pună capăt dependenţei de hidrocarburile ruseşti", consideră Rishi Sunak.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri