Cinci oameni au murit în Gaza în timp ce așteptau să primească mâncare. Oamenii au murit împușcați sau loviți de camioanele cu ajutoare

Data publicării:
tabere de hrană în Gaza
Foto: Profimedia Images

Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite, sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, în oraşul Gaza, într-o busculadă declanșată în timpul livrărilor de alimente pentru populația înfometată. Locul în care a avut loc tragedia a mai fost scena unor incidente în ultimele săptămâni.

Această nouă tragedie s-a produs în timp ce mii de persoane aşteptau sosirea a aproximativ 15 camioane cu făină şi alte produse alimentare, potrivit Semilunii Roşii, la un giratoriu care a mai fost scena unor incidente în ultimele săptămâni. Potrivit Semilunii Roşii, trei persoane au murit după ce au fost împușcate.

Potrivit martorilor, membri ai „comitetelor populare de protecţie”, însărcinate cu supervizarea distribuirii de ajutoare, au tras în aer, în timp ce în busculadă şi confuzie camioanele dădeau peste oameni. Martori vorbesc, de asemenea, de focuri de armă ale unor tancuri israeliene poziţionate la câteva sute de metri, fără a preciza direcţia lor.

Victimele au fost transportate la spitalul Baptiste din Gaza. În Gaza, ameninţată de foamete, mai multe distribuiri de produse alimentare au degenerat în ultimele săptămâni. Luni, şase persoane au murit în busculade în timp ce încercau să recupereze colete paraşutate, potrivit administrației Hamas din teritoriu.

Sâmbătă, ministerul sănătăţii din Gaza a anunţat un nou bilanţ de 32.705 de persoane ucise în Fâşia Gaza de la declanşarea războiului între Israel şi Hamas.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri