Cine sunt oamenii cheie din procesul penal al lui Trump care începe la New York

Data publicării:
trump daniels
Colaj foto: Donald Trump și Stormy Daniels / surse foto: Profimedia Images

Procesul penal al lui Donald Trump începe luni la New York , la mai bine de un an după ce fostul președinte a fost inculpat în acest caz. Primul pas este selecția juriului și este de așteptat să apară în instanță mai mulți martori cheie, inclusiv personaje din cercul apropiat al lui Trump în jurul alegerilor prezidențiale din 2016.

CNN prezintă o listă cu oamenii implicați în primul proces penal în care este judecat un fost președinte american, care începe luni la New York.

Donald Trump este acuzat că a participat la o conspirație ilegală de subminare a integrității alegerilor din 2016 și un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative, care a inclus o plată în bani pentru a cumpăra tăcerea unui star de filme pentru adulți, Stormy Daniels, pentru a ascunde o relație sexuală, pe care Trump o neagă.

Procurorii susțin că Trump ar fi acoperit tranzacția, declarând-o ca o plată legală și a falsificat înregistrările comerciale de mai multe ori pentru a-și „ajuta candidatura”.

Trump se confruntă cu 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale. El a pledat nevinovat.

Stormy Daniels

Starul de film pentru adulți Stephanie Clifford, cunoscută ca Stormy Daniels, a primit o plată de 130.000 de dolari cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Ea a relatat într-un documentar lansat luna trecută că a acceptat plata pentru a împiedica aventura ei de o noapte cu Trump din 2006 să devină publică, pentru a-și proteja soțul și fiica.

Michael Cohen

Plata de 130.000 de dolari către Daniels a fost făcută de Cohen, pe atunci avocatul personal al lui Trump, care a ajuns la închisoarea federală din cauza tranzacției pentru încălcarea legilor privind finanțarea campaniei. Cohen, acum un martor critic, a spus că Trump i-a ordonat să facă plata către Daniels.

Trump și echipa sa juridică au încercat să-l împiedice pe Cohen să depună mărturie, argumentând că a comis mărturie mincinoasă de mai multe ori în alte cazuri, dar cererea a fost respinsă luna trecută.

David Pecker

În calitate de președinte la acel moment al American Media Inc., care publică National Inquirer, David Pecker a fost implicat în numeroase scheme pe care le-a orchestrat în numele lui Trump și ar fi ajutat la negocierea înțelegerii cu Daniels.

Potrivit documentelor instanței, un agent al lui Daniels a contactat AMI în octombrie 2016 și a spus că actrița este dispusă să facă publice aventura ei cu Trump. Pecker l-ar fi contactat apoi pe Cohen, care a negociat ulterior înțelegerea, conform dosarelor judecătorești din acordul de pledoarie al lui Cohen.

Într-un incident separat, AMI a fost de acord să plătească modelului și actriței Karen McDougal 150.000 de dolari cu luni înainte de alegerile din 2016 pentru tăcerea ei după o presupusă aventură cu Trump. Deși această plată nu face parte din acuzațiile împotriva lui Trump, se așteaptă ca procurorii să o folosească pentru a stabili un model al genului acesta de plăți.

Lui Pecker i s-a acordat imunitate în schimbul mărturiei sale, iar AMI a semnat un acord cu procurorii prin care se angajează să nu-l dea în judecată.

Hope Hicks

A doua zi după lansarea unei înregistrări audio în care Trump poate fi auzit făcând comentarii vulgare despre tratamentul aplicat femeilor, Hope Hicks, care a fost apoi secretar de presă de campanie al lui Trump, l-a chemat pe Cohen, conform documentelor instanței, pentru a împiedica acuzațiile de natură sexuală să devină publice.

De acolo, Cohen, acționând ca intermediar, a fost implicat în cel puțin 10 apeluri telefonice în acea zi, unele implicându-i pe Trump și Hicks, iar altele implicându-l pe Pecker și pe un alt director al AMI.

Alvin Bragg

În calitate de procuror districtual în Manhattan, Alvin Bragg a condus ancheta cu privire la implicarea fostului președinte în plata banilor pentru a cumpăra tăcerea lui Stormy Daniels, o anchetă de ani de zile pe care a moștenit-o de la predecesorul său, care a început ancheta când Trump se afla încă la Casa Albă.

Trump l-a atacat în mod repetat pe Bragg de când au fost aduse acuzațiile, încercând să inducă ideea că ancheta este motivată politic.

Juan Merchan

Judecătorul Curții Supreme din New York, Juan Merchan, care este cunoscut pentru menținerea controlului asupra sălii de judecată chiar și atunci când cazurile sale atrag o atenție considerabilă mediatică, va prezida acest caz.

El a mai fost implicat în alte cazuri legate de Trump și aliații săi, inclusiv procesul de fraudă fiscală a Organizației Trump, cazul de fraudă penală al fostului consilier Trump Steve Bannon și condamnarea directorului financiar de cursă lungă al lui Trump, Allen Weisselberg.

Trump a făcut două cereri ca Merchan să fie exclus din caz, în timp ce a lansat atacuri împotriva judecătorului și a fiicei sale pe motivul activității sale favorabile politicienilor democrați. Merchan a respins prima moțiune anul trecut. O cerere separată din partea lui Trump de a opri procesul, astfel încât să poată face apel la decizia unei instanțe inferioare privind imunitatea prezidențială și să recuzeze judecătorul din caz, a fost respinsă săptămâna trecută.

Merchan i-a impus, de asemenea, un ordin de restricție fostului președinte, interzicându-i să facă declarații despre avocați, personalul instanței sau despre membrii familiei procurorilor, avocaților, membrilor instanței sau procurorului districtual din Manhattan.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri