Ciolacu la Kiev, despre atacurile cu rachete rusești la frontiera României: „S-au luat măsuri pentru a preveni astfel de incidente”

Data publicării:
Marcel Ciolacu in costum si Denis Smihal in militar la conferrinta de presa
Marcel Ciolacu a fost primit de premierul ucrainean Denis Șmihal. Foto: gov.ro

România şi Ucraina vor avea „o abordare nouă” pentru a preveni atacurile ruseşti asupra infrastructurii strategice a Ucrainei, la frontiera cu România, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Kiev.

Acesta a subliniat că, până în acest moment, „nu există indicii că a fost un atac intenţionat al Federaţiei Ruse asupra României”.

„Am venit însoţit de către ministrul Apărării din România, domnul Angel Tîlvăr, care în ultima perioadă a avut o comunicare cu ministrul Apărării din Ucraina foarte aplicată. Sunt ferm convins că împreună deja s-au luat anumite măsuri. Mai mult, în cadrul NATO, împreună cu partenerul strategic, Statele Unite ale Americii, s-au luat şi alte măsuri pentru a preveni astfel de incidente. Până în acest moment, nu există indicii că a fost un atac intenţionat al Federaţiei Ruse asupra României, nu a fost un atac intenţionat. Împreună cu domnul prim-ministru, o să avem o abordare nouă ca să nu mai reuşească aceste atacuri Federaţia Rusă”, a afirmat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat, miercuri, o vizită oficială la Kiev, unde s-a întâlnit premierul ucrainean Denys Shmihal, iar apoi a participat la şedinţa comună a guvernelor român şi ucrainean.

Agenda vizitei la Kiev a mai cuprins şi o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar şi cu preşedintele Radei supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri