Comandant pro-rus din Donețk: Următoarea spirală a escaladării nu poate fi decât cea nucleară. Este singura opțiune

Data publicării:
alexanadr kodakovski, comandant in donetk, cu casca militara pe cap
Alexandr Kodakovski este comandantul batalionului Vostok în Donețk. Foto: Profimedia

Un comandant al milițiilor pro-ruse din Donețk a declarat că Rusia nu poate câștiga războiul pe care îl duce cu întreaga lume occidentală doar cu ajutorul armelor convenționale și că următoarea fază a războiului va fi cea nucleară. „Avem arme nucleare pentru asta. Le-am construit special pentru astfel de situații”, a spus comandantul Alexandr Kodakovski.

„Suntem conștienți de capacitățile noastre actuale. Avem un număr de unități care sunt rotite, pentru a se putea recupera în baze din Rusia, avem acolo batalioane formate sau în curs de formare. De exemplu, batalionul Ural-1, care a fost format la Ecaterinburg, se îndreaptă acum spre front. Sunt în jur de 500 de oameni, 95% dintre ei trupe de șoc, băieți foarte motivați. Sunt echipați nu doar cu căști și veste antiglonț, ci și cu vehicule blindate Typhoon. 

Dar, bineînțeles, ne dm seama că resursele noastre sunt limitate. Iar următoarea spirală a escaladării nu poate fi decât una: cea nucleară. De exemplu, țările NATO încalcă anumite limite, declară deschis - așa cum face Ministerul german al Apărării - că este un moment bun pentru a testa (tancurile) Leopard în condiții de luptă, să vedem cum îi lovesc pe ruși, nu mai putem spune că doar furnizează sau vând armament. Acum sunt direct implicați! Prin urmare, sunt foarte aproape să treacă acea linie roșie.

Toată lumea înțelege că următoarea spirală a escaladării poate fi doar faza nucleară a războiului. Cât de pregătit este Occidentul pentru această evoluție, eu cred că nu este, pentru că mereu spune că acest lucru nu poate fi admis sub nicio formă. Dar ei se apropie de limita capacităților lor. Dincolo de această linie roșie, va fi o cu totul altă discuție. Nu avem capacitatea, suntem o țară care acum se luptă cu întreaga lume occidentală și nu avem resursele să învingem întregul bloc NATO cu mijloace convenționale. Dar avem arme nucleare pentru asta. Le-am construit special pentru astfel de situații. Este singura opțiune”, a declarat un comandant al milițiilor din Donețk, Alexandr Kodakovski, la postul tv Rusia 1.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri