Comandantul forțelor speciale Ahmat ale lui Kadîrov a fost ucis în Donbas

Data publicării:
Comandantul forțelor speciale Ahmat ale lui Kadîrov a fost ucis în Donbas
Comandantul forțelor speciale Ahmat ale lui Kadîrov a fost ucis în Donbas: Foto: DKulko/Telegram

Comandantul detașamentului de forțe speciale Ahmat al trupelor cecene, Evgheni Pisarenko, a murit pe frontul din Ucraina, a anunșat Apti Alaudinov, comandantul trupelor cecene. Pisarenko a mers pe front ca voluntar la începutul operațiuni speciale”, adică al invaziei ruse în Ucraina, potrivit presei ruse de stat.

Evgheni Pisarenko, comandantul detașamentului de forțe speciale Akhmat, care lupta în Donbass, a murit, a scris Apti Alaudinov pe canalul său de Telegram.

„Mulțumim părinților care au crescut un astfel de erou (Pisarenko Evgheni Valerievico - Dumnezeu să vă binecuvânteze și să se odihnească în pace)”, a scris Alaudinov.

Comisarul Dmitri Kulko a scris de asemenea despre moartea lui Pisarenko, care avea indicativul Balșoi (Mare), pe canalul său de Telegram.

Mare a fost compatriotul meu, a slujit în forțele de intervenție OMON din Stavropol mulți ani, a primit gradul de colonel. Când a început operațiunea specială, el s-a oferit voluntar pe front pentru a proteja locuitorii din Donbass”, a spus el.

Batalionul de trupe speciale Ahmat a luat parte la lupte încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a raportat în mod repetat despre participarea luptătorilor Ahmat la războiul din Ucraina.

Pe 12 iunie, Ministerul rus al Apărării a semnat un contract cu Ahmat, după ce a dat ordin ca toate trupele de „voluntari” să facă acest lucru.

Grupul de mercenari Wagner a refuzat să facă acest lucru, ceea ce a dus la revolta pornită de fondatorul acestuia, Evgheni Prigojin, soldat cu exilul acestuia în Belarus.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri