Comandatul trupelor lui Kadîrov a fost rănit la Zaporojie. Liderul cecen cere ajutor ucrainenilor să-și găsească „dragul frate”

Data publicării:
Victory Day military parade in Grozny, Russia
Adam Delimkhanov a avut un rol proeminent în campania militară a Rusiei în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Mâna dreaptă a liderului cecen, Ramzan Kadîrov, Adam Delimkhanov, a fost rănit în luptele din Ucraina, în regiunea Zaporijia, potrivit presei ruse, scrie The Daily Beast.

Pe fondul unor rapoarte neconfirmate care circulă în presa ucraineană conform cărora apropiatul liderului cecen a fost ucis, contul de Telegram al Ministerului rus al Apărării „Zvezda” a citat Duma de Stat confirmând că Delimkhanov a fost rănit. Nu au fost oferite detalii suplimentare cu privire la gravitatea rănilor sale.

În mod bizar, Kadîrov a apelat la Telegram pentru a recunoaște că nu îl poate contacta pe Delimkhanov și că habar nu are unde se află. Liderul cecen, care de luni de zile a aplaudat uciderea ucrainenilor, face acum apel la autoritățile ucrainene pentru ajutor.

„Solicit serviciilor de informații ucrainene să furnizeze informații despre pozițiile care au fost lovite, astfel încât să-mi găsesc dragul FRATE”, a scris Kadîrov miercuri.

„Promit o recompensă generoasă și vă cer să mă ajutați”, a scris Kadîrov.

Adam Delimkhanov a avut un rol proeminent în campania militară a Rusiei în Ucraina, comandând forțele cecene la Mariupol în primele zile ale conflictului.

Presa ucraineană a raportat miercuri că Delimkhanov a fost ucis într-o lovitură de artilerie în sudul Ucrainei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri