Condițiile lui Netanyahu pentru un nou armistițiu în Gaza: „Israelul nu va capitula în faţa cererilor delirante ale Hamas”

Data publicării:
benjamin netanyahu in timpul unei conferinte de presa
Benjamin Netanyahu spune că este prea devreme pentru a spune dacă va exista un cadru solid pentru un acord în următoarele câteva zile. FOTO: Profimedia Images

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut din nou concesii din partea Hamas înainte de orice negocieri suplimentare privind un nou armistiţiu şi revenirea unor ostatici din Gaza, transmite dpa, citată de Agerpres.

„Depunem mari eforturi pentru a reuşi, dar un lucru să vă fie clar: nu vom capitula în faţa cererilor delirante ale Hamas”, a spus Netanyahu într-un discurs duminică seara la Tel Aviv.

Israelul nu a trimis o echipă de negociere duminică la cele mai recente discuţii de la Cairo având ca scop obţinerea unui armistiţiu în Gaza şi a unui schimb între ostatici capturaţi de Hamas şi deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

O delegaţia a Hamas s-a aflat, totuşi, în capitala Egiptului.

Israelul cere o listă cu ostaticii deţinuţi încă de Hamas

Israelul cere, printre altele, o listă cu ostaticii deţinuţi încă de Hamas înainte de a fi de acord să participe la negocierile mediate de SUA, Egipt şi Qatar.

Potrivit lui Netanyahu, este prea devreme pentru a spune dacă va exista un cadru solid pentru un acord în următoarele câteva zile.

Israelul doreşte, de asemenea, claritate cu privire la câţi deţinuţi palestinieni vrea Hamas să puşi în libertate pentru fiecare ostatic eliberat.

Conform unor relatări recente din presa internaţională, un proiect de acord discutat în ultimele zile prevede eliberarea a 40 de ostatici la schimb cu 400 de palestinieni din închisorile israeliene.

Netanyahu a spus însă că nu a primit deocamdată răspunsuri satisfăcătoare la preocupările Israelului.

El a respins „presiunea internaţională de a pune capăt războiului” înainte ca Israelului să îşi fi atins toate obiectivele. Cu sau fără un acord, „vom lupta până la victoria finală”, a insistat Netanyahu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri