Copiii românului mort în explozia de la hidrocentrala din Italia au aflat vestea la școală. Întreaga comunitate a sărit în ajutor

Data actualizării: Data publicării:
hidrocentrala unde a avut loc explozia in italia
Trei oameni au murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Printre ei e și un român. FOTO: Profimedia Images

Patru oameni sunt în continuare dați dispăruți după explozia de la o hidrocentrală din Italia. Sunt speranțe foarte mici să mai fie găsiți în viață. Printre cei trei confirmați morți este și un român, care se stabilise în Peninsulă acum 20 de ani. Întreaga comunitate din localitatea unde stăteau s-a mobilizat pentru a ajuta familia.

"Sunt persoane bune. Doar muncă și familie și atât", spune un bărbat.

Vestea morții românului din Italia a șocat comunitatea din Settimo Torinese. Oamenii au văzut la televizor știrea despre explozia de la hidrocentrală. Câteva ore mai târziu, realizau că una dintre victime era chiar vecinul lor.

"Era o persoană foarte bună. Avea doi copii mici. Doi adolescenți", povestește un bărbat.

Fiii românului sunt gemeni, au 14 ani și s-au născut în zona Torino, unde familia locuiește de peste 20 de ani. Erau la școală atunci când au primit vestea.

Anna Rescigno, directoarea școlii: "Mama a decis să le dea vestea băieților consultându-se cu școala, cu suportul psihologului."

Psihologul școlar: "Au reacționat cu demnitate. Cu părere de rău, cum e normal să fie, dar cu demnitate și putere."

Moartea tatălui lor a declanșat un val de simpatie în localitate și foarte mulți s-au oferit să dea o mână de ajutor.

Paul Porcescu, preot paroh: "Ne-am luat angajamentul să îi sprijinim cu tot ce au nevoie. Cred că se gândesc și să facă înmormântarea aici, la Settimo."

Elena Piastra, primarul localității Settimo Torinese: "Este total de neconceput o moarte ca aceasta, este total de neconceput să mori la locul de muncă".

Originar din Iași, românul era angajatul unei firme care făcea lucrări de supraveghere și control la instalațiile electrice. Lucra în echipă cu șeful lui și un alt coleg italian.

Simone Cappi, patronul unui restaurant de lângă hidrocentrală: "Veneau împreună să mănânce la noi. Cu unii dintre ei, cei care veneau mai des, am stabilit chiar și niște legături...poate nu de amiciție, dar legături bune."

Explozia i-a surprins pe toți trei în camera transformatoarelor, la 30 de metri adâncime, iar nivelul respectiv s-a umplut imediat cu apă. Procurorii au deschis o anchetă în acest caz și au dispus autopsierea corpurilor victimelor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri