Exclusiv Corespondență Digi24 din Ankara: Susținătorii lui Erdogan au inundat străzile și bulevardele. Atmosfera după anunțul victoriei

Data actualizării: Data publicării:
sustinatori erdogan
Foto: captură video Digi24

Trimișii speciali Digi24 Valentin Stan și Gabriel Necșulescu sunt la Ankara și relatează atmosfera și reacțiile turcilor după rezultatele parțiale care îl dau pe Recep Erdogan câștigător pentru încă un mandat de președinte.

 

Valentin Stan, jurnalist Digi24: În Ankara și cred că și în marile orașe ale Turciei este atmosferă de sărbătoare. Oriunde te-ai uita, vezi oameni fericiți, care cântă, cu fumigene. Marile bulevarde din Anakara sunt blocate. Imediat după ce au fost numărate 80-85% dintre voturi, când toată lumea și-a dat seama că Recep Tayyip Erdogan va câștiga, oamenii au început să iasă în stradă. Cei mai mulți sunt în apropierea Palatului Prezidențial, îl înconjoară, scandează. Nu au fost incidente sau evenimente violente. 

De cealaltă parte, în momentul în care am plecat de la sediul Partidului Republican era liniște, atmosferă foarte tristă. Acesta este partidul condus de Kemal Kilicdaroglu. 

Această frenezie va dispărea în zilele următoare iar turcii de rând își vor aminti de problemele pe care le aveau și înainte de aceste alegeri, probleme economice în mare parte și se vor uita din nou către Recep Erdogan pentru soluții.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri