Video Exclusiv Corespondență Digi24 din Ucraina. Cozile de la ieșirea din Odesa sunt din ce în ce mai mari. Cum se apără orașul

Alexandru Rotaru Data actualizării: Data publicării:
Corespondență specială de la trimisul Digi24 la Odesa, Alexandru Rotaru
Corespondență specială de la trimisul Digi24 la Odesa, Alexandru Rotaru. Foto: Digi24

A fost o noapte grea pentru ucrainenii din localităţile din sud-estul ţării, care au trebuit să reziste bombardamentelor armatei ruse. Iar următoarea ţintă a militarilor trimişi de Putin la război ar fi capitala Ucrainei. Se pregăteşte un atac masiv, susţine guvernul de la Kiev. Azi ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri E a treia oară când Rusia şi Ucraina se aşază la masă ca să discute despre finalul conflictului. La Odesa, oamenii se grăbesc să plece din orașul aflat sub amenințarea bombardamentelor. Corespondență specială de la trimisul Digi24 la Odesa, Alexandru Rotaru:

Echipa Digi24 a primit permisiunea să filmeze într-unul din cele mai bine păzite puncte ale orașului, unde se află atât Opera din Odesa, cât și primăria orașului.

Situația este extrem de tensionată în toată Ucraina. Harkovul este supus în continuare atacurilor susținute ale trupelor rusești, dar rezistă. La fel se întâmplă și la Mikolaev, un alt oraș bombardat de forțele rusești.

La Kiev situația este la fel de gravă, iar la 70 de kilometri de capitală, orașul Irpin a suferit distrugeri grave, iar numeroși civili au fost uciși.

Azi ar trebui să fie deschise coridoare umanitare pentru evacuarea civililor în mai multe orașe atacate de ruși.

În Odesa, oamenii au așteptat aseară din nou un atac aerian. Corespondenții Digi24 au dormit pe rând, pentru cazul în care s-ar fi dat din nou alarma antiaeriană. Orașul nu a fost, din fericire, bombardat.

Situația este însă foarte volatilă și se schimbă de la o oră la alta. În Odesa a fost mărit numărul echipajelor militare care se află pe străzi și al dispozitivelor de protecție împotriva tancurilor, așa-numiții „arici”. După ora 19.00, oamenii nu mai au voie să iasă din case, pentru că e stare de urgență militară.

Cozile de la ieșirea din oraș sunt din ce în ce mai mari, iar un drum de 40 de minute a durat 4 ore. Mii de oameni stau și în gară la cozi, în încercarea de a fugi din calea războiului.

Autoritățile i-au avertizat pe civili să părăsească orașul, pentru că se așteaptă o deteriorare a situației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri