Video Corespondență Digi24 la granița Israelului cu Fâșia Gaza: Imagini în exclusivitate cu evacuarea israelienilor

Data publicării:
evacuare israel sderot
Este mobilizare uriașă la granița cu Fâșia Gaza.

Este mobilizare uriașă la granița cu Fâșia Gaza. Marea invazie împotriva teroriștilor Hamas ar putea începe în orice moment. Cele mai noi informații transmise de Forțele armate vorbesc despre mai bine de 300 de mii de militari reveniți în serviciu în ultima săptămână. Cristina Cileacu și Gabriel Necșulescu, trimișii speciali Digi24 în Israel, sunt acum aproape de granița cu Fâșia Gaza.

Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: Este al treilea autocar care pleacă, iar oamenii se îmbarcă în continuare. Este și foarte multă presă internațională la fața locului care încearcă să obțină o declarație de la locuitorii din Sderot. Aceasta ar fi ultima zi de evacuare pentru că, având în vedere viteza cu care armata israeliană își va continua înaintarea în Fâșia Gaza, orașul aceasta a fost practic transformat într-un soi de tabără pentru soldații israelieni. De altfel, cât ne-am plimbat prin orașul pustiu, oamenii au stat doar în case, foarte puțini oameni pe străzi. Sunt foarte multe mașini militare, soldați care înconjoară orașul, multă poliție. S-au creat anumite adăposturi în alte zone din Israel și este totul pregătit pentru acești oameni care sunt nevoiți să-și părăsească casele.

Sderot este cel mai apropiat oraș de Fâșia Gaza, iar populația de aici însumează 30.000 oameni. O parte dintre ei au murit în timpul atacurilor din 7 octombrie, mulți dintre ei au părăsit orașul. Evacuarea continuă, iar organizarea este foarte bine făcută, iar organizatorii se asigură că membrii familiilor pleacă împreună ca să nu apară alte probleme. De aici, urmează să fie relocați în diferite zone din Israel unde au fost pregătite adăposturi și condiții pentru a sta o perioadă mai lungă, având în vedere că, din informațiile pe care le avem, intervenția pe care israelienii o vor face în Fâșia Gaza poate să dureze chiar și până la 6 luni. Aceste informații trebuie luate cu atenție, pentru că sunt scenarii de lucru. Dar realismul israelienilor și faptul că ei sunt foarte bine pregătiți în domeniul apărării îi face să fie realiști și să ia în calcul toate varianetele posibile și aceasta este una dintre ele. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri