Execuție în stil mafiot la Atena. Momentul în care șeful unei grupări interlope este ucis cu 90 de gloanțe de Kalașnikov

Data actualizării: Data publicării:
ssstwitter.com_1705486443860-ezgif.com-optimize

O execuție în stil mafiot a avut loc duminică, la Atena. Șeful uneia dintre cele mai puternice grupări interlope a fost asasinat într-o benzinărie. Atacatorii au venit cu puști Kalașnikov și au tras 90 de gloanțe asupra mașinii în care era el. Camerele de supraveghere au înregistrat întreaga scenă desprinsă parcă dintr-un film cu gangsteri. 

În imagini se vede cum Vangelis Zambounis, în vârstă de 44 de ani, urcă într-un BMW blindat parcat în fața unei benzinăriei pe care o deținea în centrul Atenei. La scurt timp, un alt vehicul opreşte în spatele lui şi din el ies doi bărbaţi în negru cu cagule pe cap. Se apropie şi trag din ambele părţi de la mică distanţă, apoi dispar în noapte. Peste 90 de cartuşe au fost găsite la locul faptei. 

Imediat după crimă, imaginile au fost difuzate la televiziune, iar doi polițiști au fost arestați a doua zi pentru că au încălcat confidențialitatea anchetei și au divulgat către presă acele imagini.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliția a stabilit ulterior că maşina de lux din care au coborât ucigaşii avea numere de înmatriculare şi fusese furată din Italia cu luni în urmă. A fost găsită arsă la marginea capitalei elene.

Poliția este în alertă pentru a-i prinde pe asasini.

Vangelis Zambounis era liderul unei grupări infracționale implicate în contrabandă cu țigări și combustibil.

Au apărut mai multe speculații cu privire la motivele uciderii lui Zambounis, scrie BBC.  Una susține că asasinatul a fost ordonat ca represalii pentru uciderea, în iunie 2023, a rivalului mafiot Vassilis Roubetis. O altă teorie pune crima pe seama tensiunilor actuale dintre contrabandiștii interni de tutun și mafioții străini care importă țigări ieftine din Ucraina.

Zambounis a supraviețuit unei tentative de asasinat în 2018. Atunci arma atacatorului lui s-a defectat chiar în momentul când el voia să tragă în mașina lui Zambounis. Potrivit cotidianului grec Kathimerini, peste 20 de asasinate la comandă au fost comise începând din 2017 în Grecia în rândul unor bande implicate în extorcări și alte activități infracționale.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri