Video Cum arată închisoarea "Lupul polar" unde a fost dus Navalnîi. A făcut parte din Gulag și este dincolo de Cercul Polar

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare-navalnii

Reuters a obținut filmări recente cu închisoarea arctică unde își ispășește pedeapsa Alexei Navalnîi. Politicianul rus de opoziție a fost mutat de curând în penitenciarul aflat dincolo de Cercul Polar.

Penitenciarul este cunoscut drept colonia „Lupul Polar” și este considerat unul dintre cele mai dure din Rusia.

A fost înființat în anii 60 ca parte a sistemului Gulag de lagăre de muncă forțată. Iarna, temperaturile ajung frecvent la minus 30 Celsius.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Navalnîi a ajuns acolo acum aproximativ o săptămână, după o călătorie de 20 de zile. Când autoritățile ruse l-au mutat, nu au anunțat.

Navalnîi dispăruse, pur și simplu și aliații săi nu au putut lua legătura cu el decât după 3 săptămâni. Dispariția sa, care a survenit la doar câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va candida în 2024, a stârnit îngrijorări pentru bunăstarea și siguranța lui.

Liderul opoziției ruse a fost condamnat la 19 ani de închisoare în august după ce a fost găsit vinovat de crearea unei comunități extremiste, finanțarea activităților extremiste și numeroase alte infracțiuni. El ispășește deja pedepse de 11 ani și jumătate într-o unitate de maximă securitate pentru fraudă și alte acuzații pe care le neagă.

Susținătorii lui Navalnîi susțin că arestarea și încarcerarea lui sunt o încercare motivată politic de a înăbuși criticile sale la adresa președintelui rus Vladimir Putin. Navalnîi a reprezentat una dintre cele mai grave amenințări la adresa legitimității lui Putin în timpul guvernării sale. Și-a folosit blogul și rețelele sociale pentru a dezvălui corupția de la Kremlin, precum și afacerile rusești și a organizat proteste de stradă antiguvernamentale. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri