Cum îi raportează generalii lui Putin despre „operațiunea militară specială din Donbas”: „Simțim sprijinul populației”

Data publicării:
v putin si viktor zolotov la masa birou putin
Generalul Viktor Zolotov îi raportează lui Putin succesele gărzilor naționale pe frontul din Ucraina. Foto: Kremlin.ru

Site-ul oficial al Kremlinului a publicat miercuri transcrierea dialogului dintre președintele Vladimir Putin și comandantul Gărzilor Naționale, generalul Viktor Zolotov, chemat să raporteze despre gradul de îndeplinire a misiunilor în timpul „operațiunii militare speciale în Donbas”. Din raportările care se primesc la Kremlin rezultă că operațiunile merg bine și că trupele rusești se bucură de „sprijinul populației din teritoriile eliberate”, oamenii înțelegând că rușii le „protejează dreptul la o viață pașnică și o copilărie fericită pentru copiii lor”.

În dialogul redat de Kremlin, Vladimir Putin nu se mai referă la război ca la „operațiunea militară specială în Ucraina”, ci „operațiunea militară specială în Donbas”. El întreabă cum își îndeplinesc gărzile naționale misiunile, iar generalul Viktor Zolotov îi răspunde că trupele sale se bucură de „sprijinul” populației, care înțelege că rușii vor să restabilească pacea, cu trimitere atât la Donbas, cât și la regiunile din sudul Ucrainei, Zaporojie și Herson.

Redăm în continuare o parte din dialogul transcris de Kremlin:

V. Putin: - Viktor Vasilievici, sunt multe întrebări, dar o să începem cu cea mai importantă, bineînțeles, cum merge misiunea de luptă a gărzilor naționale, ca parte a operațiunii militare speciale în Donbas.

Viktor Zolotov: - Dragă Vladimir Vladimirovici, în cadrul operațiunii militare speciale, gărzile naționale efectuează o serie de misiuni pentru a asigura legea, ordinea și securitatea, dar și pentru a restabili viața pașnică în teritoriile eliberate din republicile Donețk și Lugansk, dar și din regiunile Zaporojie și Herson.

Suntem implicați direct în ostilități, și anume: operațiuni de recunoaștere și căutare, de recunoaștere și ambuscadă, dar și de găsire și eliminare a grupurilor inamice de recunoaștere și sabotaj, a grupurilor teroriste, de găsire a depozitelor de arme, de deminare. (...)

Vreau în mod deosebit să subliniez că simțim sprijinul populației din teritoriile eliberate. Oamenii înțeleg că le protejăm dreptul la o viață pașnică, precum și o copilărie fericită pentru copiii lor. Acestea sunt misiunile pe care le îndeplinim.

Potrivit ultimei raportări a Organizației Națiunilor Unite, din 29 august, de la începutul războiului din Ucraina au murit 5.663 de oameni, iar 8.055 au fost răniți.

Printre cei care și-au pierdut viața, se numără 365 de copii.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în regiunile Donețk și Lugansk din Donbas.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri