Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Turcia, marți dimineață

Data actualizării: Data publicării:
Seismograf care înregistrează un cutremur.
Foto: GettyImages

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a avut loc la ora 08:44 în districtul Kozan din Adana, Turcia, la o adâncime de aproximativ 11 kilometri, transmite presa locală

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Yunus Sezer, directorul AFAD, a transmis că nu au fost raportate victime până în acest moment. „După cutremurul cu magnitudinea 5,5 care a avut loc în districtul Kozan din provincia Adana la ora 08:44, nu există nicio situație negativă deocamdată”, a declarat el. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul a fost urmat la puțin timp de o replică cu magnitudinea de 3.0.

Un analist al CNN Turcia, prof. dr. Șükrü Ersoy, a spus că nu este un cutremur care poate fi considerat mic și poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deja deteriorate structural.

„Nu este un cutremur care poate fi considerat mic. Poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deteriorate structural, în special în zona seismică. Extinderea faliei Çardak a ajuns până la Göksun. Atunci când are loc un cutremur într-un loc, tensiunile sunt resimțite la ambele capete. Astfel de cutremure se întâmplau deja. (...)

Această regiune nu se confruntă cu cutremure mari, așa cum am mai avut până acum. Pot apărea cutremure de până la 6,5, ceea ce este în concordanță cu natura acestei regiuni. Vom monitoriza acest lucru. Continuă pe aceeași falie sau au loc în locuri diferite. Nu putem scăpa în niciun fel de cutremure. Există structuri în toată Turcia care pot fi afectate de cutremure. Trebuie să desfășurăm studii legate de cutremure. Trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru. Fiecare cutremur care depășește 5,5 în Turcia poate provoca pagube. 5,5 nu trebuie subestimat”, atrage atenția Șükrü Ersoy.

Noul seism s-a produs la doar câteva luni după devastatorul cutremur din februarie care a cauzat distrugeri masive în aceeaşi regiune şi în mai multe zone din Siria. Numai în Turcia, acel seism a ucis peste 50.000 de persoane, iar zeci de mii de clădiri au fost distruse.

Multe dintre locuinţele sever avariate în timpul seismului din februarie nu au fost încă demolate. Orhan Tatar, directorul departamentului de reducere a riscurilor din cadrul Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD), a cerut populaţiei să nu se apropie de clădirile avariate.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...