Danezii își pot întâlni iubiții sau soții din alte țări doar dacă relația este mai veche de 6 luni

Data actualizării: Data publicării:
cuplu pandemie
FOTO: Getty Images

Soții, partenerii de viață sau iubiții cetățenilor danezi li se permite acum să vină în țară atât din Germania, cât și din țările scandinave.

Potrivit actualizărilor recente de călătorie ale Poliției Naționale din Danemarca, persoanele din aceste țări își pot vizita partenerii danezi doar dacă relația durează de cel puțin 6 luni și dacă pot oferi suficiente dovezi în acest sens funcționarilor de la frontiere, potrivit Newsweek.

Astfel, cetățenii aflați în aceste situații trebuie să știe numele și adresa partenerului danez, să prezinte copii ale conversațiilor purtate pe e-mail sau aplicații telefonice, dar și fotografii.

Citește și: Danezii arată cum poți participa la un concert live păstrând distanțarea socială

În ghidul adresat persoanelor care intenționează să apeleze la această oportunitate, forțele de ordine daneze spun că intrarea în țară nu este garantată. „Se va face o evaluare generală la frontieră și se va decide dacă străinului i se va permite să intre în Danemarca”, potrivit ghidului, care mai precizează că intrarea nu va fi permisă dacă relațiile, chiar și cele de lungă durată, sunt virtuale, iar cei doi parteneri nu s-au întânit fizic niciodată.

După ce au apărut critici care se referă la prevederea privind necesitatea analizării conversațiilor în cuplu, ministrul danez al Justiției, Nick Haekkerup, a declarat că acestea pot fi înlocuite cu o declarație pe proprie răspundere

Dacă spuneți că sunteți într-o relație și declarați asta în scris, este suficient”, a declarat Haekkerup pentru postul de televiziune danez TV2.

Editare web: Daniela Chihaia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri