Declarații revoltătoare ale Rusiei după Masacrul de la Bucha: „Un nou spectacol pus în scenă de Kiev, o provocare”

Data publicării:
Death on the road in Bucha, Kiev, Ukraine - 02 Apr 2022
Bucha, regiunea Kiev. Foto: Profimedia Images

Rusia neagă că a comis crime împotriva umanității în Ucraina și numește imaginile greu de privit ale atrocităților comise de soldații ruși „o provocare” și „o nouă înscenare a Kievului pentru media occidentale”.

„Toate fotografiile și clipurile video publicate de regimul de la Kiev, prin care se acuză militarii ruși de «crime» în orașul Bucha, regiunea Kiev, sunt o altă provocare”, a scris ministerul apărării rus, citat de Reuters.

Rușii spun că imaginile și clipurile video sunt „un nou spectacol pus în scenă de regimul de la Kiev pentru media occidentale”.

Declarațiile revoltătoare ale regimului Putin vin după ce atrocitățile comise de ruși au fost condamnate drept crime împotriva umanității.

Ministerul rus susține că toți soldații ruși au părăsit Bucha în 30 martie și că civilii „au fost liberi să circule prin oraș sau să îl părăsească atâta timp cât s-a aflat sub controlul forțelor ruse”.

„Cât timp forțele armate ruse au controlat acest loc, niciun rezident local nu a suferit vreo violență”, susțin rușii.

Cel puţin 300 de civili au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse la Bucha. Majoritatea victimelor crimelor de război comise de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului.

„Mamele soldaților ruși ar trebui să privească imaginile. Priviți ce nemernici ați crescut. Criminali, jefuitori, măcelari”, a spus președintele Zelenski.

Citiți și: Zelenski, despre Masacrul de la Bucha: „Acesta este un genocid”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri