Democrații din Congresul SUA pregătesc legislația pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Data actualizării: Data publicării:
LGBT celebrează
Democrații din Congresul SUA pregătesc legislația pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Foto: Profimedia Images

Democrații din Congresul SUA se pregătesc să adopte proiecte de lege prin care căsătoriile între persoane de același sex să fie protejate, informează Reuters. La alegerile din 8 noimebrie au candidat aproape 700 de persoane din comunitatea LGBTQ, un număr record. Cei mai mulți fac parte din tabăra democrată.

Casa Albă a adoptat deja o legislație care legalizează căsătoria homosexuală. Senatul este pregătit ca în această săptămână să aprobe versiunea sa ușor diferită a „Legei privind respectul pentru căsătorie”.

Prin acest proiect de lege democrații vor să se asigure că în perioada următoare, Curtea Supremă a Statelor Unite nu va bloca dreptul la căsătoria a homosexualilor.

Partidul președintelui Joe Biden a primit un impuls în weekend, când a aflat că va păstra controlul Senatului în următorii doi ani, în timp ce controlul Camerei Reprezentanților este încă incert, deoarece aici numărătoarea voturilor nu s-a încheiat.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri