Distrugătorul american USS Carney din Marea Roşie a interceptat și doborât o dronă lansată din Yemen

Data publicării:
Distrugătorul american USS Carney
Marina nu a raportat răniţi sau pagube materiale. FOTO: Profimedia Images

O navă militară americană, care naviga în sudul Mării Roşii, a doborât miercuri o dronă lansată dintr-o zonă din Yemen controlată de huthi, rebelii pro-iranieni, a anunţat armata americană, informează AFP, citată de News.ro.

În jurul orei 11.00 (ora Sana'a), distrugătorul USS Carney a doborât o KAS04, o aeronavă fără pilot de fabricaţie iraniană lansată dintr-o zonă din Yemen controlată de Houthi, a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu într-un comunicat.

„Intenţiile avionului nu sunt cunoscute, dar acesta se îndrepta spre nava de război”, care escorta un petrolier de aprovizionare şi o navă care transporta echipament militar, a adăugat aceeaşi sursă.

Marina nu a raportat răniţi sau pagube materiale.

Războiul din Orientul Mijlociu, declanşat de atacul sângeros al Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, urmat de săptămâni de bombardamente israeliene distructive asupra Gaza, a sporit tensiunile în regiune.

Rebelii huthi fac parte din ceea ce ei numesc „axa de rezistenţă” împotriva Israelului, alături de grupuri susţinute de Iran, precum Hamasul palestinian şi Hezbollahul libanez.

Începând cu 7 octombrie, aceştia au trimis drone şi au tras rachete spre Israel, multe dintre ele fiind interceptate de apărarea israeliană sau de navele de război americane.

Marina americană a doborât mai multe drone din Yemen

Marina americană a doborât mai multe drone din Yemen pe 23 noiembrie, una pe 15 noiembrie şi rachete şi drone pe 19 octombrie. Huthi au doborât, de asemenea, o dronă americană.

Atacurile rebelilor se adaugă celor împotriva forţelor americane din Irak şi Siria, la care armata americană a ripostat vizând grupuri pro-iraniene.

Aceste atacuri, care anterior erau aproape zilnic împotriva trupelor americane staţionate în cele două ţări, au încetat de la intrarea în vigoare a armistiţiului dintre Israel şi Hamas, potrivit Pentagonului.

De asemenea, Washingtonul a acuzat miercuri Iranul că a zburat cu o dronă în apropierea portavionului USS Eisenhower în Golf cu o zi înainte, denunţând o acţiune „periculoasă” şi „iresponsabilă”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri