Doi români au omorât în bătaie un italian care le-a spus să dea muzica mai încet. "Parcă dădeau cu piciorul într-o minge"

Data publicării:
masina a politiei italiene pe care scrie carabinieri
Foto: GettyImages

Doi români au fost arestați miercuri dimineață în Tivoli, fiind acuzați de omor după ce au bătut crunt un italian care apoi a murit la spital, scrie presa italiană.

Incidentul a avut loc pe 18 iunie. Alessandro Castellaccio, un asistent medical în vârstă de 41 de ani din Tivoli, a certat un grup de cetățeni străini care beau bere și ascultau muzică tare în fața unui bar din oraș. "Nu puteți să faceți ce vreți, nu sunteți în țara voastră", le-ar fi spus italianul, potrivit sursei citate, moment în care un bărbat din grup să spus să tacă. O ceartă a pornit între italian și grupul de străini, care apoi a degenerat într-o bătaie. Italianul de 41 de ani a fost înconjurat și lovit cu pumnul în față. Deși se afla la pământ în stare de inconștiență, doi români au continuat să îl lovească în față, "de parcă loveau cu piciorul o minge", a declarat unul dintre martori.

Victima a fost preluată de o ambulanță și transportată la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, iar apoi transferată la un spital din Roma. La șase zile după ce a fost bătut, bărbatul de 41 de ani a murit în spital. Procuratura din Tivoli a cerut o autopsie pentru a se stabili cauza decesului.

Miercuri dimineață, cei doi români implicați în bătaie, locuitori în Tivoli, au fost arestați sub acuzația de omor. În timpul anchetei, mai multe persoane care au asistat la atac au dat declarații. Totodată, atacatorii au fost identificați și cu ajutorul camerelor de filmat prezente în zonă. Bărbatul român cu care italianul a avut prima dispută nu este investigat de poliția italiană. Potrivit anchetatorilor, cetățeanul străin nu ar fi reacționat după ce a fost lovit cu pumnul în față de italian.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri