Donald Trump crede că numărul deceselor provocate de COVID-19 în SUA e „exagerat”. Replica lui Anthony Fauci

Data publicării:
Donald Trump şi Anthony Fauci
Donald Trump şi Anthony Fauci. Foto: Profimedia Images

Donald Trump consideră că numărul deceselor provocate de COVID-19 în SUA a fost „exagerat”. Statele Unite se confruntă în prezent cu un record de infectări, în timp ce pandemia de coronavirus a făcut peste 350.000 de victime în această ţară. Anthony Fauci, principalul specialist în boli infecţioase din SUA, l-a contrazis pe Trump şi a spus că cifrele sunt reale, informează Agerpres.

„Numărul de cazuri şi morţi de Virusul Chinezesc este mult exagerat în Statele Unite din cauza metodei ridicole de determinare (a Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor) comparativ cu alte ţări, dintre care multe raportează, în mod intenţionat, foarte inexact şi scăzut”, a scris Trump pe Twitter.

Experţi în sănătate i-au dat însă imediat replica.

„Morţile sunt morţi reale. Tot ce trebuie să faceţi este să ieşiţi în tranşee, să mergeţi în spitale... Este real, nu este fals”, a declarat Anthony Fauci, principalul specialist american în boli infecţioase, la postul ABC News.

La rândul său, şeful serviciilor publice de sănătate din SUA, Jerome Adams, a spus la CNN că nu are niciun motiv să se îndoiască de numărul victimelor COVID-19.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, bilanţul deceselor a depăşit 350.000 de la debutul pandemiei din 20,4 milioane de infectări, mult peste orice altă ţară.

Conform aceleiaşi surse, numărul de cazuri noi de infectare a ajuns sâmbătă la un nou record, 299.087.

În SUA, campania de vaccinare se derulează mai lent decât prevăzuseră oficialii. Guvernul federal se află mult sub ţinta stabilită de vaccinare a 20 milioane de oameni până la finalul lui 2020.

Potrivit lui Fauci, ritmul de vaccinare va fi intensificat şi va ajunge în curând la 1 milioane de doze pe zi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri