Video Donald Trump, despre Viktor Orban: „Este unul dintre cei mai puternici lideri din lume. El este liderul Turciei”

Data publicării:
Prime Minister Viktor Orban of Hungary as he meets with United States President Donald J. Trump in the Oval Office of the White House in Washington, DC on Monday, May 13, 2019.
Trump l-a confundat pe Orban cu Erdogan. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Donald Trump l-a confundat pe premierul Ungariei Viktor Orban cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, scrie Politico.

„Există un bărbat, Viktor Orban, a auzit cineva vreodată de el?”, a spus Trump în timpul unui discurs de campanie susținut, luni, în New Hampshire, referindu-se la premierul ungar.

„Probabil că este unul dintre cei mai puternici lideri din lume. El este liderul Turciei”, a continuat fostul președinte american. Președintele Turciei este Recep Tayyip Erdogan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trump a adăugat că Orban are o „graniță” cu Rusia. Nici Turcia, nici Ungaria nu au graniță cu Rusia.

Trump l-a lăudat anterior pe Orban, care se opune migrației și drepturilor LGBTQ și se referă la stilul său de guvernare drept o „democrație iliberală”. Trump l-a primit pe Orban la Casa Albă în 2019.

La rândul său, Orban a fost primul lider european care a susținut campania prezidențială a lui Trump din 2016 și l-a îndemnat să „continue să lupte” după ce fostul președinte a fost inculpat.

„Întoarceți-vă, domnule președinte. Faceți America măreață din nou și aduceți-ne pacea”, a declarat Orban la o întâlnire a Coaliției conservatoare din SUA la începutul acestui an.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri