Donald Trump îl susţine pe Boris Johnson după decizia Curții Supreme britanice: "Face o treabă fantastică"

Data actualizării: Data publicării:
G7 Summit Biarritz in France
FOTO: Agerpres

Președintele american Donald Trump și-a exprimat susținerea pentru premierul britanic Boris Johnson și a respins ipoteza demisiei acestuia pe fondul invalidării de către Curtea Supremă a Marii Britanii a deciziei liderului britanic de suspendare a Parlamentului de la Londra.

Întrebat în cursul unei conferințe de presă despre situația din Marea Britanie, inclusiv în legătură cu o posibilă demisie a lui Boris Johnson, acțiune solicitată de opoziția britanică, Donald Trump a răspuns: "Îl știu bine, nu va pleca nicăieri", relatează postul BBC News.

"Face o treabă fantastică, nu ușoară, dar face o treabă foarte bună," a adăugat președintele american, afirmând că premierul britanic îi este "prieten".

Donald Trump a mai declarat că este nevoie de un lider ca Boris Johnson pentru a finaliza procesul Brexit.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunțat marți că decizia premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic și oferă mai multe șanse parlamentarilor de a bloca planurile premierului privind scoaterea Marii Britanii din UE fără un acord.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri