Donald Tusk face apel la o "mobilizare totală" a comunităţii internaţionale în sprijinul Ucrainei

Data publicării:
donald tusk
Donald Tusk face apel la o "mobilizare totală" a comunităţii internaţionale în sprijinul Ucrainei. FOTO: Profimedia Images

Premierul polonez desemnat, Donald Tusk, a cerut marţi o "mobilizare totală" a comunităţii internaţionale în sprijinul Ucrainei în faţa ofensivei ruse. El a făcut acest apel în Parlament, înaintea votului de încredere al Parlamentului.

"Vom cere ferm şi clar o mobilizare totală a lumii libere, a Occidentului, în favoarea Ucrainei în acest război. Nu există alternativă", a declarat Tusk.

Liberalul pro-european Donald Tusk a afirmat totodată că o Uniune Europeană puternică ajută Polonia să devină "mai puternică".

"Suntem cu atât mai puternici, cu atât mai suverani nu doar când Polonia este mai puternică, ci şi când Uniunea Europeană este" puternică, le-a mai spus Tusk deputaţilor polonezi, în condiţiile în care guvernul populist anterior a întreţinut relaţii conflictuale cu Bruxellesul, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, Donald Tusk a promis că va rezolva situaţia de la frontiera cu Ucraina, blocată de transportatorii polonezi.

"Am găsit deja soluţii pentru a răspunde cât mai repede nevoilor transportatorilor polonezi şi pentru a debloca graniţa", a mai spus Tusk, acuzând guvernul anterior ca i-a "abandonat" pe şoferii de camion care protestează de o lună.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri