Video Două elicoptere s-au ciocnit în zbor, în California: Trei oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
Două elicoptere s-au ciocnit în zbor, în California
Două elicoptere s-au ciocnit în zbor, în California. Foto: Profimedia Images

Trei persoane au murit după ce două elicoptere s-au ciocnit, duminică, în timp ce luptau împotriva unui incendiu la Cabazon, în apropiere de Palm Springs, în sudul statului California.

"Primul elicopter a reuşit să aterizeze în siguranţă. Din păcate, al doilea elicopter s-a prăbuşit şi toţi cei trei ocupanţi au murit", a declarat David Fulcher, şeful pompierilor din California, într-o conferinţă de presă.

Victimele au fost pilotul şi doi pompieri, printre care un căpitan, relatează Reuters și AFP, citate de News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Elicopterul prăbuşit lucra alături de alte cinci aparate pentru a combate un incendiu izbucnit duminică într-o clădire, care s-a extins apoi la vegetaţia din jur.

Fumul se ridica deja de pe aproximativ trei hectare de teren în momentul în care au început să intervină elicopterele, în jurul orei locale 18.00.

Accidentul dintre elicoptere a provocat un alt incendiu, care a fost pus sub control.

Autorităţile federale încă investigau luni cauza coliziunii în aer dintre cele două elicoptere.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) a precizat într-un comunicat că investighează coliziunea dintre un elicopter Bell 407 şi un elicopter Sikorsky S-64E. Elicopterul Sikorsky a fost cel care a aterizat în siguranţă, în timp ce aeronava Bell s-a prăbuşit la sol.

Accidentul mortal vine la 11 luni de la prăbuşirea unui alt elicopter de pompieri, la câţiva kilometri de Cabazon, eveniment soldat cu trei răniţi.

Afectat de mai bine de 20 de ani de secetă, vestul american este deosebit de vulnerabil la incendii, care s-au intensificat în ultimii ani. Frecvenţa şi forţa acestor incendii sunt exacerbate de încălzirea globală, notează AFP, citat de Agerpres.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri