Video Două ostatice israeliene au fost eliberate de Hamas. Una dintre ele este Mia Schem, tânăra răpită la „Festivalul Groazei”

Data publicării:
ostatice eliberate
Mia Schem, care are şi cetăţenie franceză, fusese răpită de la festivalul Nova. Foto: Captură video

Crucea Roşie a transferat joi către forţele de apărare israeliene (IDF) două ostatice eliberate de Hamas din Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

„Cu puţin timp în urmă, reprezentanţii Crucii Roşii au transferat doi ostatici israelieni eliberaţi către forţele speciale ale IDF şi forţele ISA (Agenţia de Securitate a Israelului sau Shin Bet) în apropiere de gardul de securitate cu Fâşia Gaza. Ulterior, aceştia se vor îndrepta spre baza Hatzerim”, se arată în comunicatul citat de The Times of Israel, potrivit News.ro.

Este vorba despre două femei, care au fost identificate ca fiind Mia Schem, în vârstă de 21 de ani, şi Amit Soussana, de 40 de ani. O înregistrare video din oraşul Gaza arată cum militanţii Hamas le-au predat pe cele două femei Crucii Roşii înainte ca acestea să fie transferate în custodie israeliană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La o săptămână după atacul său din Israel, Hamas a publicat un videoclip cu Mia Schem, care are şi cetăţenie franceză. Era prima înregistrare cu unul dintre cei 240 de ostatici luaţi în urma asaltului.

Tânăra fusese răpită de la festivalul Nova. La începutul înregistrării video, aceasta părea să primească tratament medical, iar după aceea a fost filmată vorbind direct către cameră şi afirmând: „Am fost grav rănită la mână, m-au dus în Gaza şi m-au tratat timp de trei ore. Au grijă de mine, mă tratează bine şi îmi dau medicamente - totul este în regulă. Vă cer să mă aduceţi acasă cât mai repede posibil, la părinţii mei, la fraţii mei. Vă rog să ne scoateţi de aici cât mai repede posibil”.

În orele următoare, se aşteaptă ca şi alţi ostatici să fie eliberaţi, după ce acordul de armistiţiu dintre Israel şi Hamas a fost prelungit in extremis, joi dimineaţa, pentru încă 24 de ore.

Familiile ostaticilor sunt ţinute la curent de către reprezentanţii IDF cu cele mai recente informaţii disponibile, adaugă comunicatul armatei.

Zilnic, de la intrarea în vigoare a acestui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza vineri, la 24 noiembrie, Hamasul a eliberat câte zece ostatici în schimbul eliberării de către israel a de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri