Drone ucrainene au reușit să ajungă până în Leningrad și au atacat un depozit de petrol rusesc

Data actualizării: Data publicării:
Dronă controlată de soldați ucraineni
Dronă ucraineană. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Ucraina a folosit drone pentru a ataca, în noaptea de miercuri spre joi, un depozit de petrol din nordul Rusiei, conform unei surse din serviciile de securitate ucrainene, citată de AFP și Agerpres. Este vorba de cel mai recent caz de lovituri ucrainene pe teritoriul statului agresor.

Potrivit acestei surse, serviciile militare ucrainene ar fi responsabile de această operaţiune în regiunea Leningrad, care cuprinde și marele oraş Sankt Petersburg şi este situată la aproximativ 1.000 km de frontiera ucraineană.

Presa locală, între care Ukrainska Pravda şi RBK, informează, de asemenea, - citând surse - că în spatele acestei operaţiuni s-ar afla direcţia principală de informaţii (GUR) a ministerului ucrainean al apărării.

„Aceasta este o operaţiune a GUR, care foloseşte mijloace ucrainene moderne. Culegerea de date continuă, dar se ştie deja de lovituri confirmate asupra ţintelor vizate”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor speciale ucrainene pentru publicaţia Ukrainska Pravda, citată de EFE. „De acum încolo, instalaţiile militare din Sankt Petersburg şi regiunea Leningrad se află în raza de acţiune a forţelor ucrainene”, a adăugat aceasta.

Canalul independent rusesc Telegram Astra a susţinut, anterior, că drona a căzut şi a explodat pe teritoriul unui terminal petrolier din Sankt Petersburg. Potrivit sursei Ukrainska Pravda, nu este pentru prima dată când Ucraina atacă regiunea Leningrad cu drone, dar este pentru prima dată când „inamicul a simţit impactul acestora”.

Cu toate acestea, ministerul rus al apărării a susținut, joi, că un aparat aerian fără pilot a fost distrus în regiunea Moscovei şi un altul în regiunea Leningrad.

Potrivit Astra, depozitul de petrol din Sankt Petersburg şi-a început activitatea în 1996 şi este cel mai mare depozit de transbordare a produselor petroliere din regiunea Mării Baltice, cu o capacitate de producţie anuală de 12,5 milioane de tone.

Mai mult, agenţia de presă Unian scrie că una dintre drone ar fi survolat regiunea Valdai, unde au proprietăţi oligarhii ruşi Arkadi şi Boris Rotenberg, fostul preşedinte al consiliului de administraţie al Băncii Rossia, şi Iuri Kovalciuk, toţi trei numărându-se printre apropiaţii dictatorului rus, Vladimir Putin. Valdai este o zonă unde este situat şi unul dintre palatele lui Putin.

În ultimele luni, Ucraina şi-a înmulţit atacurile în Rusia, dar, în general, s-a concentrat asupra regiunilor de frontieră, cum ar fi Belgorod, însă serviciile ucrainene au revendicat acţiuni de sabotaj şi în regiuni mult mai îndepărtate, cum ar fi Extremul Orient.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Katy Perry, Orlando Bloom și adorabila lor fiică, plimbare prin parc. Pozați într-o ieșire rară, în haine...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
Pensionar cu 8.500 lei pensie după 34 ani munciți. De ce la recalculare va avea 1.750 lei mai puțin?
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”