Dublă calamitate în Seychelles. Autoritățile declară stare de urgență după o explozie uriașă și inundații de amploare

Data publicării:
explozie in Seychelles
Autoritățile din Seychelles au declarat starea de urgență după o explozie masivă într-o zonă industrială de pe insula principală, Mahé, și inundații puternice. FOTO: X - Uri Florentine

Autoritățile din Seychelles au declarat starea de urgență după o explozie masivă într-o zonă industrială de pe insula principală, Mahé, și inundații puternice, scrie BBC.

Explozia a devastat zona și a avariat clădiri comerciale și locuințe din apropiere.

Președintele Seychelles, Wavel Ramkalawan, a ordonat tuturor cetățenilor, cu excepția lucrătorilor din domenii esențiale, să rămână acasă.

Sunt mai mulți răniți, iar mai multe persoane au fost evacuate din casele lor.

Explozia a avut loc la ora locală 02:00 (22:00 GMT joi) la o companie de construcții și exploatare, unde erau depozitați explozibili în patru containere.

Aeroportul internațional a fost de asemenea avariat, în ciuda faptului că se află la 4 km distanță de locul exploziei. Școlile au fost închise, iar spitalele tratează doar urgențele medicale. singura circulație permisă este cea de intrare și ieșire din punctele turistice. "Aeroportul internațional Seychelles este încă operațional, iar serviciile de feribot între insule funcționează pentru vizitatori", potrivit unui anunț postat pe contul oficial al țării pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernul Regatului Unit și-a sfătuit cetățenii de pe insula Mahé să rămână în casă până la o nouă informare cu privire la situație.

Ploile torențiale din timpul nopții au provocat inundații severe și alunecări de teren, ceea ce a făcut ca intervenția echipelor de urgență să fie și mai dificilă.

Trei persoane au murit după ce casele lor au fost devastate de ape. Potopul a făcut ca ape uzate să se scurgă în ocean. Într-un mesaj transmis la televiziunea națională, președintele Wavel Ramkalawan a numit dezastrele o "calamitate" și a făcut apel ca oamenii să dea dovadă de solidaritate față de cei afectați.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri