După Suedia, Danemarca anunță că închide și ea ancheta exploziilor de la Nord Stream

Data publicării:
explozie din satelit
Explozia de la conducta Nord Stream, văzută din satelit. Foto: Twitter/ Planet

Danemarca a anunțat, luni, că oprește investigația în privința exploziilor de la gazoductele Nord Stream, din 2022, relatează Reuters. Danemarca a e a doua țară care ia o astfel de decizie, după Suedia.

Gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care transportau gaz pe sub Marea Baltică şi care au costat miliarde de dolari, au fost avariate de o serie de explozii în zonele economice suedeză şi daneză, în septembrie 2022, eliberând cantităţi mari de metan în aer.

Rusia şi Occidentul, aflate în conflict din cauza invaziei rusești din Ucraina în februarie acelaşi an, au dat vina unul pe celălalt. Fiecare a negat orice implicare şi nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

„Nu există motive suficiente pentru a continua un caz penal în Danemarca şi, prin urmare, poliţia din Copenhaga a decis să încheie ancheta penală privind exploziile”, a transmis poliţia daneză într-un comunicat.

La începutul acestei luni, şi Suedia a renunţat la ancheta privind exploziile, afirmând că nu are jurisdicţie în acest caz, dar a predat probele descoperite anchetatorilor germani, care încă nu şi-au publicat concluziile.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri