Elon Musk a desfiinţat consiliul de administraţie al Twitter și s-a autoproclamat „unicul director” al companiei

Data actualizării: Data publicării:
elon musk in oglinda ecranului unui smartphone cu twitter
Elon Musk a cumpărat Twitter Foto: Profimedia Images

La doar câteva zile după ce a devenit oficial proprietarul Twitter, Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al companiei, devenind astfel „unicul director” al rețelei sociale.

Toți membrii consiliului de administrație au fost înlăturați din funcție, astfel că Elon Musk a rămas singurul director al companiei, conform unui document oficial al Guvernului SUA. Decizia a fost luată joi, după finalizarea achiziției companiei pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit aceluiași raport, care a fost făcut public luni.

Din consiliul de administrație au făcut parte fostul președinte al companiei, Bret Taylor, precum și fostul directorul executiv Parag Agrawal. În total, nouă directori de prim rang ai companiei au fost puși pe liber de Musk.

Aceasta este doar una dintre numeroasele modificări substanțiale pe care miliardarul le-a făcut, în câteva zile de la cumpărarea și preluarea companiei.

Decizia evidenţiază modul în care cel mai bogat om din lume şi-a consolidat rapid controlul asupra uneia dintre cele mai influente platforme de socializare, având puţine verificări, sau chiar deloc, în ceea ce priveşte puterea sa asupra companiei, comentează CNN.

Aproape imediat după ce Musk şi-a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter, joi, miliardarul a concediat cel puţin patru dintre directorii săi de top, inclusiv Agrawal.

Noul proprietar Twitter intenţionează să regândească politicile companiei de moderare a conţinutului şi interdicţiile permanente pentru utilizatorii care au încălcat anterior politicile platformei, inclusiv cele care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, deşi a declarat în weekend că nu au fost luate încă decizii majore.

De asemenea, se preconizează că Musk plănuieşte un val de concedieri în cadrul companiei.

Musk are o reputaţie de antreprenor inovator, însă este cunoscut şi pentru comportamentul imprevizibil şi controversat. În acest weekend, Musk a fost criticat pentru că a postat pe Twitter un link către o teorie a conspiraţiei referitoare la atacul violent care l-a vizat pe Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi.

Musk a şters ulterior tweet-ul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri