Epidemia de coronavirus "dă semne de încetinire" în Spania

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta spania echipament protectie contaminare virus
Foto: Guliver/Getty Images

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Spania, țară grav afectată de pandemie, pare să încetinească, a declarat pentru BBC ministrul de Externe spaniol.

Autoritățile au raportat luni încă 6.400 de noi cazuri, însă acesta este cel mai mic număr de cazuri noi raportat în ultima săptămână.

Spania a instituit restricții, iar acestea au fost extinse recent pentru toți angajații non-esențiali pe durata a două săptămâni.

Luni au fost anunțați încă 812 morți, ducând totalul victimelor la 7.340 de persoane și transformând Spania în a doua țară după numărul de victime la nivel mondial.

Oficialii speră să fie aproape de vârful epidemiei

Ultimele cifre anunțate de Spania arată că traiectoria numărului de cazuri, până acum ascendentă, pare să se îndrepte, a spus ministrul de Externe spaniaol Arancha González. Oficialii speră că vârful epidemiei să se apropie, după care numărul noilor bolnavi și al victimelor ar urma să scadă.

Spania a instituit starea de alertă din 14 martie, locuitorii având voie să-și părăsească locuința pentru cumpărături și medicamente, sau pentru a avea grijă de membri familiei.

Maria Jose Sierra, oficial în Ministerul Sănătății, a anunțat că, după introducerea restricțiilor, trendul privind noile cazuri raportate zilnic s-a schimbat. Numărul noilor cazuri crește cu aproximativ 12% pe zi, însă înainte de 25 martie creșterea zilnică era de 20%.

Doctorul Fernando Simon, care conduce răspunsul autorităților spaniole la epidemia de coronavirus, a fost testat pozitiv cu COVID-19, a mai anunțat Maria Jose Sierra.

Ministerul de Externe din Spania a mai declarat pentru BBC că principala problemă a țării sale rămâne presiunea pusă pe unitățile de terapie intensivă, dar și că noile restricții impuse vor ajuta la menținerea epidemiei sub control.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri