Erdogan acuză Israelul că are arme nucleare „ascunse” și spune că statele europene îl susțin din cauza „rușinii pentru Holocaust”

Data publicării:
Erdogan la microfon
Erdogan a mai vorbit, anterior, despre presupusele arme nucleare deținute de Israel. Foto: Profimedia Images

Erdogan a acuzat din nou Israelul că are arme nucleare și a spus că „nu va permite” ca această problemă „să fie scoasă de pe agenda globală”. Președintele turc a mai denunțat sprijinul european pentru Israel spunând că acesta „e din cauza rușinii pentru Holocaust”.

Vorbind după o reuniune a guvernului de la Ankara, liderul turc a insistat asupra faptului că Israelul are arme nucleare, lucru pe care guvernul israelian nu îl recunoaşte în mod oficial.

„Noi, ca Turcia, nu vom permite ca problema nucleară a Israelului să fie uitată”, a insistat Erdogan. „A avea arme nucleare nu este ceva ce poate fi ţinut sub tăcere”, a declarat preşedintele turc, care a avertizat că, dacă armele nucleare ale Israelului sunt ţinute sub tăcere acum, „nu va fi posibil să vorbim despre asta în nicio altă ţară mai târziu”.

Erdogan a afirmat că Occidentul încearcă „să justifice” ceea ce el a numit drept crime de război şi crime împotriva umanităţii comise de Israel în Gaza, denunţând o „fraternitate rușinoasă a minciunilor” dintre Occident şi Israel.

„Ruşinea pentru Holocaust i-a luat literalmente ostatici pe liderii europeni”, a spus el, susţinând că Israelul se foloseşte de Holocaust ca de un „scut”.

În aceeaşi conferinţă de presă, Erdogan a acuzat Israelul de comiterea de crime de război în Fâşia Gaza, afirmând că doar câteva ţări occidentale, printre care şi Spania, nu ignoră această „barbarie”, potrivit EFE.

„Israelul ucide copii, bebeluşi, femei în fiecare zi şi nu există nici cea mai mică reacţie din partea niciunei ţări, din Europa până în SUA, cu excepţia câtorva ţări precum Spania”, a afirmat Erdogan.

Preşedintele turc a calificat din nou Israelul drept „stat terorist” pentru acţiunile sale punitive în Fâşia Gaza.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri