„Este atât de multă zăpadă, încât piloţii nu pot vedea luminile”. Aeroportul din Oslo a fost închis din cauza ninsorilor abundente

Data publicării:
aeroportul Gardermoen din oslo
Principalul aeroport din Oslo a fost închis miercuri din motive de securitate. FOTO: Profimedia Images

Principalul aeroport din Oslo a fost închis miercuri din motive de securitate, în urma căderilor masive de zăpadă în regiunea capitalei Norvegiei, iar alte servicii de transport feroviar şi transport public au suferit, de asemenea, întârzieri severe sau anulări, au precizat operatorii, potrivit Reuters.

Aeroportul din Oslo va rămâne închis cel puţin până la ora 13:30 GMT, dar perioada ar putea fi extinsă.

„Este extrem de rar... este atât de multă zăpadă, încât piloţii nu pot vedea luminile de pe sol, aşa că am oprit toate zborurile care vin sau care pleacă. Siguranţa este pe primul loc”, a spus un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Avinor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avinor a precizat că le-a cerut pasagerilor să monitorizeze informaţiile comunicate de companiile lor aeriene pentru a afla informaţii suplimentare.

Mersul trenurilor în regiuni din estul Norvegiei a fost, de asemenea, sistat miercuri din cauza condiţiilor meteo, a anunţat într-un comunicat operatorul feroviar Bane Nor.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri