Video Explozii puternice în oraşul rus Belgorod şi în Crimeea ocupată. Rușii au doborât o rachetă deasupra orașului Sevastopol

Data actualizării: Data publicării:
explozii belgorod rusia
În ultimele zile, războiul aerian dintre Rusia şi Ucraina s-a intensificat. Foto: Profimedia Images

Explozii puternice au fost auzite în unele părţi din sud-vestul Rusiei şi în Crimeea ocupată, în cursul nopţii, relatează BBC. Oficialii ruşi transmit că oraşul de frontieră Belgorod, unde 25 de persoane au fost ucise sâmbătă, a fost atacat din nou, precum şi Sevastopol, în Crimeea, unde o rachetă ucraineană a fost doborâtă.

În ultimele zile, războiul aerian dintre Rusia şi Ucraina s-a intensificat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Rusia a folosit aproximativ 300 de rachete şi 200 de drone în cinci zile.

Rusia a lansat cel mai mare bombardament aerian al invaziei, la sfârşitul săptămânii trecute, ucigând peste 40 de persoane. Forţele ucrainene au răspuns cu atacul asupra Belgorodului, în care au fost rănite peste 100 de persoane.

Alte explozii au fost raportate în Belgorod în noaptea de marţi spre miercuri, guvernatorul regiunii afirmând că mai multe drone au fost distruse.

În Sevastopol - cel mai mare oraş din Crimeea ocupată de Rusia - o rachetă a fost doborâtă deasupra portului, a declarat guvernatorul instalat la Moscova, Mihail Razvozhayev, pe Telegram. Nu au fost raportate victime sau pagube.

Marţi, rachete ruseşti au lovit cele mai mari oraşe ucrainene, inclusiv Harkov şi Kiev, ucigând cel puţin cinci persoane şi rănind zeci, au declarat oficiali locali. De asemenea, s-a raportat că o persoană a fost ucisă într-un atac ucrainean asupra Belgorodului.

Aceste atacuri au avut loc după ce preşedintele rus Vladimir Putin a promis că va intensifica loviturile ca răspuns la recentele atacuri ale Ucrainei.

În discursul său nocturn de marţi, Zelenski a declarat că Rusia a tras "aproape o sută de rachete de diferite tipuri" în acea zi. Acestea au fost, a spus el, "calculate în mod special de inamic pentru a provoca cât mai multe pagube posibile".

Într-o declarație ulterioară pentru BBC, ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, a precizat că bombardamentul recent al Rusiei "nu a fost o surpriză", însă pentru ca Ucraina să câştige războiul are nevoie de mai multe arme pentru a răspunde şi "doar pentru a trimite un mesaj clar Rusiei că ar trebui să se oprească".

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri