Franța a interceptat rachete lansate de Iran asupra Israelului, anunță Macron: „La cererea Iordaniei”

Data actualizării: Data publicării:
iran a atacat israel
Şeful forţelor armate iraniene spune că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene. FOTO: Profimedia Images

Președintele Emmanuel Macron a confirmat luni că Franța a interceptat rachete și drone iraniene, care au vizat Israelul în noaptea de sâmbătă spre duminică, la „cererea Iordaniei”, scrie Politico.

Israelul „a reușit să oprească aproape toate aceste rachete și drone. Doar șapte au aterizat, rănind o persoană”, a spus Macron, numind operațiunea o „victorie pentru Israel”.

Macron și-a exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea în Orientul Mijlociu și s-a angajat să facă „tot posibilul pentru a evita o conflagrație”.

Președintele francez a anunțat că va discuta cu premierul Benjamin Netanyahu în cursul zilei de luni.

„Vom încerca să convingem Israelul că nu ar trebui să răspundă prin escaladare, ci mai degrabă să izoleze Iranul, să reuşească să convingă ţările din regiune că Iranul este un pericol, să crească sancţiunile, să crească presiunea asupra activităţilor nucleare şi apoi să găsească o cale de pace în regiune”, a explicat el.

Atacul Iranului asupra Israelului, a spus Macron, a fost un „răspuns disproporționat” la atacul asupra consulatului iranian din Damasc, pe care Teheranul l-a pus pe seama Israelului.

„În loc să vizeze interesele israeliene în afara Israelului, ei au mers după Israel pe pământul său și au atacat din propriul lor pământ, ceea ce este o premieră”, a spus el.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri