Franța va găzdui o conferință internațională umanitară pentru Gaza săptămâna viitoare

Data publicării:
Paris: Macron welcomes the President of the autonomous Kurdistan region of Iraq Barzani
Conferința va avea ca scop mobilizarea resurselor financiare pentru a ajuta oamenii din Gaza. Foto: Emmanuel Macron / Sursa foto: Profimedia Images

Franța va găzdui o conferință internațională umanitară pentru populația civilă din Gaza pe 9 noiembrie, în încercarea de a coordona ajutorul pentru enclava palestiniană asediată, au declarat trei surse diplomatice, transmite Reuters.

În timp ce Parisul și-a oferit sprijinul Israelului în urma atacului mortal din 7 octombrie al islamiștilor Hamas, a existat o îngrijorare crescândă cu privire la victimele civile care au crescut sub bombardamentul de represalii al Israelului, care a dus la mii de morți, răniți și strămutați în Fâșia Gaza.

Președintele Emmanuel Macron a confirmat reporterilor din Bretania că această conferință va avea loc.

Conferința va avea loc la nivel de șef de stat, guvern și ministru de externe. Vor fi invitate părți regionale cheie precum Egipt, Iordania și țările arabe din Golf, precum și principalele puteri occidentale și europene. Vor fi prezente și instituții și organizații internaționale, au spus diplomații.

Autoritatea Palestiniană va fi prezentă, dar Israelul nu era pregătit să fie invitat, au spus ei.

Conferința va avea ca scop mobilizarea resurselor financiare cu mai multe sectoare identificate pentru sprijin de urgență pe baza evaluărilor Națiunilor Unite ale nevoilor imediate.

Restabilirea aprovizionării cu apă, combustibil și electricitate ar fi unul dintre subiectele aflate în discuție, asigurând în același timp procese de responsabilitate pentru a fi sigur că ajutorul nu a fost deturnat către Hamas.

Franța trimite două portavioane de elicoptere în largul coastei Gaza, cu ajutoare, în timp ce lucrează cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a găsi o modalitate de a oferi asistență medicală persoanelor afectate de bombardamentele din zona asediată.

Diplomații au spus că va exista o discuție pentru înființarea unui coridor maritim care să folosească căile maritime pentru a transporta ajutor umanitar în Gaza, dar și pentru a vedea cum ar putea fi folosite navele pentru a ajuta răniții din Gaza.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri