Fukushima | Peste 100 de americani cer despăgubiri usturătoare operatorului TEPCO pentru că i-ar fi expus la radiații

Data actualizării: Data publicării:
fukushima_disaster

TEPCO, operatorul centralei de la Fukushima, care se ocupă, de asemenea, și de operațiunea de curățare a amplasamentului industrial, a declarat, joi, că se confruntă cu un alt proces american legat de dezastrul nuclear din 2011, transmite AFP.

157 de americani care au ajutat victimele dezastrului de la Fukushima în urmă cu șase ani au intentat luna trecută, la un tribunal din California, un proces companiei TEPCO și unei companii din SUA.

Masivul tsunami care a declanșat, în 2011, cutremurul de 9 grade pe scara Richter pe coasta de nord-est a Japoniei, a provocat și accidentul nuclear de proporții de la Fukushima. Undele uriașe au distrus trei dintre sistemele de răcire ale reactoarelor, eliberând o cantitate enormă de radiații.

Reclamanții, care s-au alăturat efortului trupelor americane de a ajuta victimele dezastrului, susțin că au fost expuși radiațiilor din cauza design-ului construcției și întreținerii necorespunzătoare a instalației.

Ei cer despăgubiri de 5 miliarde de dolari pentru a acoperi costul testelor medicale și tratamentele necesare recuperării după contaminare, au declarat reprezentanții TEPCO.

Acesta este al doilea proces de acest gen, după ce, în 2013, 200 de reclamanți au acționat compania în instanță din aceleași considerente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri