Exclusiv Geoană: Putin a făcut o greșeală de calcul strategic masivă: a reușit să forjeze o adevărată conștiință națională în Ucraina

Data publicării:
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. Foto: captură TV

Președintele rus Vladimir Putin a făcut o „greșeală de calcul strategic masivă” când a declanșat invazia în Ucraina, spune Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Într-un mod la care nu se aștepta, el a a reușit să forjeze o adevărată conștiință națională în Ucraina, a spus Geoană la interviurile Digi24.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Invazia din Ucraina „este o gravă eroare a președintelui Putin, este un eșec pentru Federația Rusă și pentru președintele Putin”, a spus Geoană.

„Acest conflict va mai continua cel puțin câteva săptămâni. Nu vedem semne din partea Federației Ruse de încetinire. Acum sunt încetiniți de probleme de moral și de logistică, dar vedem în continuare cum vin întăriri din Abhazia, Osetia, din Orientul Îndepărtat, folosesc arme hipersonice, arme termobarice, arme cu fragmentare care sunt interzise”, a spus Geoană.

„Putin a făcut o greșeală de calcul strategic masivă, dar pe fond el a reușit să facă ceva pe care nimeni nu ar fi anticipat: să forjeze o adevărată conșțiință națională în Ucraina. La fel pentru Georgia, uitați-vă și la Republica Moldova. Conducerea Republicii Moldova are nevoie de sprijinul nostru, pentru că aceste țări, țări neutre, care au vrut să găsească un echilibru, dar astăzi, efectul acestei acțiuni a președintelui Putin a făcut să fie contrar, toate țările vor fugi și mai tare către Occident”, a mai spus Geoană.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri