Germania prelungește controalele la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia

Data actualizării: Data publicării:
Polizisten kontrollieren Fahrzeuge-hier einen Kleins LKW,Transporter aus Polen. Markus SOEDER (Ministerpraesident Bayern
Foto: Profimedia

Germania prelungeşte până la 15 decembrie controalele temporare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia, a anunţat luni Ministerul federal de Interne, transmite dpa, citată de Agerpres. 

În mod normal, nu ar trebui să existe controale sau verificări de documente de călătorie la niciuna din frontierele Germaniei întrucât toate ţările vecine fac parte din Spaţiul Schengen de liberă circulaţie a persoanelor.

Germania a reimpus însă controale de-a lungul frontierelor sale sudice şi estice într-un efort de a stopa migraţia ilegală.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat luni pentru agenţia dpa că prelungirea controalele la frontiere va fi notificată Comisiei Europene, însă este de aşteptat ca acestea să continue, mai ales la graniţa cu Polonia.

Ministrul de interne Nancy Faeser a ordonat poliţiei să înceapă pe 16 octombrie controale în puncte fixe de-a lungul frontierelor cu Polonia, Cehia şi Elveţia.

Controale similare au fost instituite din 2015, pe bază presupus temporară, la graniţa cu Austria.

Conform purtătorului de cuvânt, începând din 16 octombrie în jur de 3.300 de intrări neautorizate au fost depistate la graniţa cu Polonia şi 1.100 au fost prevenite.

„Aceasta înseamnă că măsurile funcţionează şi vor continua să o facă”, a spus el.

Dacă o persoană este depistată la graniţă şi spune în mod clar că doreşte să ceară azil, în general i se permite să intre în ţară, a mai explicat purtătorul de cuvânt.

Scopul general al controalelor este de a „pune capăt traficului de migranţi tot mai lipsit de scrupule şi brutal”, a afirmat el.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri