Germania trimite încă un sistem antiaerian Patriot în Ucraina. „Teroarea rusă provoacă suferinţe incomensurabile”

Data publicării:
Baterii germane Patriot au fost aduse pe aeroportul din Vilnius.
Baterii germane Patriot au fost aduse pe aeroportul din Vilnius. Foto: Profimedia

Germania va furniza Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar pentru a se apăra împotriva „intensificării atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei”, a anunţat sâmbătă Ministerul german al Apărării.

„Din cauza creşterii atacurilor aeriene ruse împotriva Ucrainei, guvernul german a decis să întărească şi mai mult apărarea aeriană ucraineană” prin livrarea unui „sistem Patriot suplimentar”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Berlin, potrivit AFP și dpa, preluate de Agerpres.

Sistemul provine din stocurile armatei germane şi urmează să fie furnizat imediat, a mai spus ministerul.

„Teroarea rusă împotriva oraşelor ucrainene şi a infrastructurii ţării provoacă suferinţe incomensurabile”, a declarat ministrul german al apărării Boris Pistorius, la anunţarea deciziei.

„Ea pune în pericol aprovizionarea cu energie a populaţiei şi distruge pregătirea operaţională a forţelor armate ucrainene”, a mai spus el.

Al treilea sistem Patriot livrat de Germania

Acesta este cel de-al treilea sistem Patriot pe care Berlin îl furnizează Kievului. Ministerul german al Apărării a precizat că acest nou sistem este livrat „la cererea guvernului ucrainean” şi în coordonare cu aliaţii lor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit sâmbătă Germaniei pentru sprijinul acordat Ucrainei într-un „moment critic”, făcând apel la aliaţii săi să-i urmeze exemplul.

„Sunt recunoscător cancelarului (german Olaf Scholz) pentru decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot şi rachete” pentru sistemele existente, a scris Zelenski pe Telegram.

„Aceasta este o adevărată demonstraţie de sprijin pentru Ucraina într-un moment critic pentru noi”, a mai spus el.

Kievul le-a cerut în nenumărate rânduri aliaţilor săi occidentali mai multă muniţie şi sisteme de apărare aeriană pentru a se apăra împotriva atacurilor ruse, însă ajutorul se epuizează din cauza blocajelor politice de la Washington, forţând soldaţii ucraineni să-şi economisească muniţia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri