"Gerontologul personal" al lui Putin, care lucra să prelungească viața la 120 de ani, a murit

Data publicării:
Russian President Putin presents state awards
Vladimir Putin și and Vladimir Khavinson în 2017. Sursa foto: Profimedia Images

Vladimir Khavinson, unul dintre cei mai cunoscuți gerontologi ruși, membru în Academia Rusă de Științe și fondator al Institutului de Gerontologie, a murit la 77 de ani, informează Moscow Times.

Khavinson era denumit de presă "gerontologul personal" al lui Putin și cerceta de zeci de ani procesul de îmbătrânire și modalități de prelungire a anilor activi de viață, dezvoltând 13 medicamente și 64 de suplimente alimentare.

În 2017, Putin i-a acordat lui Khavinson medalia "Ordinul Prieteniei" pentru realizări importante în domeniul medicinei. Într-un interviu acordat publicației Fontanka înaintea ceremoniei, Khavinson spunea că resursa corpului uman poate atinge 120 de ani, dar nu mai puțin de 100 de ani.

"Scrie în Vechiul Testament că Dumnezeu i-a dat omului atâți ani de viață", explica Khavinson. "Recordul din cartea Guiness este de 122 de ani, deținut de Anna Kalman din Franța. În Rusia, recordul este de 117 ani, deținut de Varvara Semenyakova. Drept urmare, 100 de ani este minimul".

Khavinson i-a promis lui Putin "cel puțin încă 20 de ani" de viață activă și l-a numit pe președintele Rusiei un "model de urmat", cu "potențial uriaș". Khavinson a mai subliniat în trecut că medicina ar trebui să prelungească viața conducătorilor din aparatul de stat, pentru că "niciodată, nimeni nu poate înlocui un conducător cu experiență". "Iar fără el, în țară va porni o criză politică", a mai spus Khavinson.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri