Galerie Foto Gerul arctic a cuprins Rusia. În Siberia temperaturile au ajuns la -58 de grade Celsius

Data publicării:
ezgif.com-resize (56)

Vremea arctică a cuprins marți zone din Rusia, temperaturile din anumite părți ale Siberiei scăzând la minus 58 de grade Celsius, scrie Reuters.

În Iakutsk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, temperaturile au ajuns la -50 de grade Celsius. Foto: Profimedia Images
În Iakutsk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, temperaturile au ajuns la -50 de grade Celsius. Foto: Profimedia Images

Iakutsk, unul dintre cele mai reci orașe din lume, care se află la aproximativ 5.000 km est de Moscova, a fost acoperit de nori înghețați și ceață, potrivit unor imagini filmate din dronă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am venit special aici la Iakutsk pentru a experimenta o astfel de vreme – așa că sunt norocoas”, a spus Danila, a cărui barbă, pălărie și eșarfă erau acoperite de gheață.

„De fapt, nu este atât de frig când ești pregătit corespunzător”, a spus el. „Dacă nu aș fi luat hainele potrivite, aș fi înghețat în câteva minute”.

El a spus că temperaturile extreme i-au făcut haina mult mai rigidă, în timp ce telefonul a rămas fără baterie în câteva minute. Două perechi de mănuși au fost esențiale, precum și mai multe straturi de haine.

Temperaturile în anumite părți ale Republicii Sakha, o regiune vastă puțin mai mică decât India, situată în partea de nord-est a Siberiei, au coborât sub minus 55 peste noapte.

În Oymyakon, o așezare din Sakha, temperatura a fost de minus 58 C marți. Meteorologii au spus că s-a simțit ca minus 63 C, având în vedere umiditatea și vântul.

La piața din Iakutsk, peștele era vândut congelat, ambalat în zeci de cutii la piață. Nu a fost nevoie de congelator. 

„Este frig”, a spus un rezident, Pyotr. „Trebuie să ai doar haine de calitate potrivită și atunci totul va fi în regulă. Important este să te miști în continuare, astfel încât sângele să circule.”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri