Giorgia Meloni a pus ochii pe migranții care mint despre vârsta lor. Premierul italian le-a pregătit un decret de deportare

Data publicării:
giorgia meloni și steagul UE
Proiectul de decret mai spune că tinerii cu vârsta peste 16 ani ar putea fi plasați în centre de primire rezervate adulților. Foto: Giorgia Meloni / Sursa foto: Profimedia Images

Giorgia Meloni a pus ochii pe refugiații care mint despre vârsta lor pentru a beneficia de sistemul de protecție pentru minorii neînsoțiți. Premierul italian intensifică represiunea împotriva migranților printr-un decret de deportare, notează The Guardian.

Străinii care mint despre vârsta lor pentru a beneficia de o schemă de protecție rezervată minorilor neînsoțiți care sosesc în Italia vor fi deportați în temeiul unui decret de securitate care va fi aprobat miercuri de cabinetul Giorgia Meloni, ca parte a represiunii guvernului de extremă-dreaptă împotriva imigrației ilegale.

Proiectul de decret, din care părți au fost publicate de presa italiană, include o măsură care prevede că străinii care locuiesc legal în Italia vor fi deportați dacă sunt considerați a fi o amenințare la adresa ordinii publice sau a siguranței naționale.

Coaliția de guvernământ a lui Meloni, care a ajuns la putere în octombrie anul trecut, adoptă mai multe măsuri dure pe fondul creșterii numărului de persoane care sosesc pe țărmurile Italiei.

Giorgia Meloni, care înainte de a fi aleasă prim-ministru a cerut o blocadă navală în Marea Mediterană, a recunoscut săptămâna trecută că a sperat să „se descurce mai bine” în ceea ce privește imigrația, după ce numărul sosirilor în Italia în acest an a depășit 133.000 de oameni, mai mult de două ori față de aceeași perioadă din anul trecut.

Până în prezent, copiii sosiți în Italia fără părinte sau tutore legal au putut beneficia de un regim special de protecție, introdus în 2017, bazat pe prezumția de minoritate. Dacă va fi aprobat, decretul ar acorda poliției competențe de a-și estima vârsta folosind măsurători corporale și raze X.

Proiectul de decret mai spune că tinerii cu vârsta peste 16 ani ar putea fi plasați în centre de primire rezervate adulților și că astfel de centre, criticate în trecut pentru condițiile îngrozitoare, ar putea găzdui dublul numărului de persoane pe care le-ar avea de obicei în anumite momente.

Săptămâna trecută, guvernul lui Meloni a aprobat măsurile care acordă autorităților puterea de a ține oamenii în centrele de detenție înainte de deportare până la 18 luni. Guvernul a decis, de asemenea, că persoanele care așteaptă ca cererile lor de azil să fie procesate ar trebui să plătească un depozit, în valoare de 5.000 de euro, pentru a evita reținerea.

Între timp, o dispută între Italia și Germania pe tema imigrației nu dă nici un semn de a se stinge după ce Andrea Crippa, liderul adjunct al Ligii, partener în coaliția lui Meloni, a declarat că Germania a trecut de la „invadarea altor state cu armata sa” în timpul celui de-al doilea război mondial, la „folosirea imigranților ilegali” pentru a destabiliza Italia și guvernul său.

Comentariile sale au venit după ce s-a constatat că Berlinul finanțează organizații de caritate pentru a salva oameni din Marea Mediterană, ceea ce a determinat-o pe Meloni să-i scrie cancelarului german, Olaf Sholz, exprimându-și „uimirea”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri