Giorgia Meloni: Maternitatea surogat este „inumană” și tratează copiii ca „produse de supermarket”

Data publicării:
Italy, Rome: Italian Prime Minister Giorgia Meloni
Foto: Giorgia Meloni / Sursa foto: Profimedia Images

Maternitatea surogat este o practică „inumană” care tratează copiii ca „produse de supermarket”, a declarat vineri prim-ministrul italian, cerând parlamentului să adopte un proiect de lege care să interzică italienilor să plece în străinătate pentru a deveni părinți prin această metodă.

Maternitatea surogat este deja ilegală în Italia, se pedepsește cu închisoare și amenzi, dar coaliția de dreapta condusă de Giorgia Meloni a promis că va impune o interdicție și mai strictă ca parte a agendei sale conservatoare.

„Nimeni nu mă poate convinge că este un act de libertate să-ți închiriezi uterul, nimeni nu mă poate convinge că este un act de dragoste să consideri copiii ca pe un produs fără prescripție medicală într-un supermarket”, a spus ea la un eveniment la Roma.

„Consider în continuare practica închirierii uterului ca fiind inumană, susțin propunerea de lege care o denunță ca o crimă universală”, a mai spus Meloni.

Parlamentul italian discută un proiect de lege elaborat de partidul condus de Meloni, Frații Italiei, pentru a interzice italienilor să aibă un copil în țările în care maternitatea surogat este legală - cum ar fi Statele Unite și Canada.

Poziția partidului este practic ecoul Vaticanului.

Proiectul de lege, aprobat de Camera inferioară a Italiei și acum la Senat, a fost criticat de grupurile de drepturi și de unii politicieni din opoziție care consideră ca vizează persoanele LGBTQ.

„Problema nu poate fi abordată prin interdicție universală, ci cu reglementări care echilibrează drepturile”, a declarat fostul ministru de externe Emma Bonino pentru cotidianul Corriere della Sera în această săptămână.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri