Guvernatorul regiunii ruse Murmansk a fost înjunghiat după o întâlnire cu cetățenii. Andrei Cibis e în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
Guvernatorul regiunii ruse Murmansk a fost înjunghiat după o întâlnire cu cetățenii
Guvernatorul regiunii ruse Murmansk a fost înjunghiat după o întâlnire cu cetățenii. Foto: X

Guvernatorul regiunii ruse Murmansk, Andrei Cibis, a fost rănit grav de un individ care l-a atacat cu un cuţit, au anunţat autorităţile ruse, scrie dpa, preluată de Agerpres.

Andrei Cibis, în vârstă de 45 de ani, membru al Partidului Rusia Unită al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost operat şi se află în stare gravă, a anunţat un medic.

Agresorul a fost rănit în timpul arestării sale de către forţele de securitate şi primeşte îngrijiri medicale, a anunţat în cursul nopţii de joi spre vineri Comitetul de Investigaţii rus.

Autorităţile investighează motivul atacului. Incidente violente care vizează reprezentanţi ai puterii sunt rare în Rusia.

Potrivit anchetatorilor, Cibis avusese o întâlnire pentru discuţii cu cetăţeni din oraşul Apatiti, din Peninsula Kola, înainte să fie atacat cu un cuţit de un locuitor. Martori oculari sunt chestionaţi pentru a se stabili motivele săvârşirii infracţiunii.

Presa locală a relatat că suspectul ar fi fost un angajat al companiei de căi ferate, în vârstă de 42 de ani, care ar fi declarat că o voce interioară i-a ordonat să-l atace pe guvernator. Acesta din urmă a fost înjunghiat la nivelul abdomenului.

O purtătoare de cuvânt a guvernatorului a declarat la televiziunea de stat rusă că Cibis a ajuns singur la maşina lui după atac. El a fost apoi transportat la spital şi şi-a informat chiar el soţia în legătură cu incidentul în care a fost implicat. Suspectul este interogat, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri